Published On: Uto, lis. 3rd, 2017

UŽAS ILI JEDNOSTAVNO GLUPOST? HDZ IQ90 koristi iste argumente kao i Sarajevo. Žele i dalje preglasavanje Hrvata Zenice u Domu naroda?

Na navode visokog dužnosnika HDZ-a BiH Bariše Čolaka, da HDZ 1990 ne može sjediti na dvije stolice, i da će, kao i još neke stranke, morati reći gdje pripadaju, Perkunić je kazao da HDZ 1990 nikada nije, niti će sjediti na dvije stolice

Izaslanik u Klubu Hrvata u Vijeću naroda RS-a i član Predsjedništva HDZ 1990 Mijo Perkunić tvrdi da je za Hrvate u BiH neprihvatljiv Izborni zakon koji je predložio HDZ. Kao primjer naveo je Zeničko-dobojsku županiju iz kojeg su se, kaže, dosad uvijek birala dva izaslanika za Dom naroda parlamenta BiH, dok bi se po HDZ-ovom Izbornom zakonu taj broj sveo na jednog.

”To je pokazatelj koliko u HDZ-u ‘brinu’ o jednakopravnosti hrvatskog naroda”, rekao je Perkunić. Na navode visokog dužnosnika HDZ-a BiH Bariše Čolaka, da HDZ 1990 ne može sjediti na dvije stolice, i da će, kao i još neke stranke, morati reći gdje pripadaju, Perkunić je kazao da HDZ 1990 nikada nije, niti će sjediti na dvije stolice. ”Oduvijek smo znali šta je naš cilj, a to je zaštita hrvatskog naroda i svih drugih građana BiH, te borba za jednakopravnost. Za vrijeme vladavine HDZ-a BiH je napustilo više Hrvata nego za vrijeme rata i ta politika se mora promijeniti”, naveo je. To se, kaže, ne može ostvariti HDZ-ovim predloženim Izbornim zakonom.

Čolaku i predsjedniku HDZ-a Draganu Čoviću zamjera da ne štite dovoljno interese hrvatskog naroda te zagovara razgovor političkih subjekata iz reda sva tri konstitutivna naroda kako bi se došlo do dogovora da BiH krene naprijed. Perkunić je istakao da su neosnovane prijetnje iz HDZ-a o isključenju HDZ 1990 iz HNS-a, navodeći da je njegova stranka i osnivač HNS-a, koji nije ”vlasništvo” HDZ-a. ”Nećete nas istjerati iz HNS-a, sami ćemo donijeti odluku o daljem djelovanju”, zaključio je Perkunić. –

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer