UŽAS I STRAVA Indijac uhićen zbog silovanja djeteta u američkom veleposlanstvu

Zbog silovanja petogodišnje djevojčice u kompleksu američkog veleposlanstva u New Delhiju proteklog vikenda uhićen je 25-godišnji Indijac

Kako javljaju svjetska agencije u četvrtak, slučaj su policiji prijavili roditelji djevojčice, a osumnjičeni je uhićen odmah nakon prijavljivanja. Djevojčica koja je napadnuta prošle subote ujutro nalazi se u stabilnom stanju, a liječnici su potvrdili da je silovana.

BBC javlja da se obitelji silovane djevojčice i osumnjičenog dobro poznaju, a obje žive u kompleksu američkog veleposlanstva gdje očevi petogodišnjakinje i 25-godišnjaka rade kao pripadnici lokalnog osoblja. Osumnjičeni mladić, po zanimanju vozač, nije zaposlenik veleposlanstva Sjedinjenih Država koje se nalazi u maloj diplomatskoj enklavi u središtu New Delhija u kojem je smješteno još nekoliko veleposlanstava i drugih institucija.

Područje diplomatske misije je dobro osigurano, prostire se na 11 hektara i zapošljava značajan broj lokalnog stanovništva. Istražitelji su za Hindustan Times izjavili da je napadač namamio djevojčicu u svoju kuću nakon što ju je ugledao dok se igra u obližnjem parku. Njegovi roditelji su, pak, za vrijeme napada bili izvan kuće.

Djevojčica je nakon napada ispričala što se dogodilo svojoj majci koja ju je odvela u bolnicu gdje su liječnici potvrdili da je silovana. Policija je priopćila da je muškarac pod istragom prema lokalnom strogom zakonu o zaštiti djece.

Indijska vlada je prije dvije godine uvela smrtnu kaznu za silovanje djece, a nakon slučaja silovanja i ubojstva osmogodišnjeg djeteta. Prema posljednjim podacima o kriminalu u Indiji, svaka četvrta žrtva silovanja je dijete, a u 94 posto slučajeva žrtve su poznavale silovatelje, prenosi Tportl.hr

more recommended stories