Published On: Sub, sij 6th, 2018

UZALUDAN USTAŠKI POKUŠAJ UVOĐENJA TVRDOG “Ć”: Jesu li prve škole na bosanskom jeziku bile zapravo u Hrvatskoj?

UZP Hrvata nad Bošnjacima nije bio samo u logorima, hotelskom smještaju, u kojem su mučeni i dostavljanju humanitarne pomoći u vidu mudžahedina koje je Tuđman namjerno  ubacio u BIH samo da kompromitiše Izetbegoviće. Nego i u pokušaju, udruženom obrazovnom pokušaju učenja mladih Bošnjaka krivoj povijesti i fašistićkoj gramatici.

Dokument koji je pred vama svjedoči o svirepoj činjenici. Širom Dalmacije Tuđman, u pauzi između dva zločina, organizovao je škole na bosanskom jeziku, kako bi što više izbjeglica iz Bosne pridobio na obrazovanje.

A tamo ih je podučavao o bespućima povijesnih zbiljnosti.

Logoraši iz Tučepa, Makarske, Brača, Pelješca itd. bili su brutalno mučeni Tuđmanovim obrazovnim metodama u školama. Potom bi ih vraćali u “hotelski smještaj” a da nisu ni znali da su to logori i da ih netko muči.

“Nekad smo morali učiti i po tri ure dnevno. Stara kuva kavu i po cili dan melje s prijama, ćale baca na briškule, brajo igra na picigina, starija ekipa uliće ribama na plaži, a ja moram izučavat ća je govoria nekakav Gradaščević, to je bilo zapopizdit”  – svjedoči nam preživjela žrtva genocida u Dalmaciji, Samir Zukić, stasiti Bošnjak logoraš, koji je tada imao samo 12 godina, danas vlasnik RH domovnice i uposlenik MVP-a RH, dok stoji u redu pred Nobilovim uredom.

Pitamo ga – je li to bio logor za djecu sličan Jastrebarskom? Odgovara – Jašta je nego bia.

Dakle, protjerani Bošnjaci, išli su u škole gdje ih se nasilnim metodama učilo da umjesto meko “ć” za svaku rijeć, koriste počesto i tvrdo “ć” iliti č.

Posljedica toga jeste potpuno promijenja lingvistička  struktura danas u Bosni. Mehko ć gotovo je iskorijenjeno. I duh Bosne, taćnije njena metafizika, gotovo je izmijenjna do neprepoznatljivosti.

Tuđman, iako nije uspio vratiti Hrvatskoj područja koja je od Hrvatske otrgnuo antifašist El Fatih, ipak  je, na žalost, uspio odgojiti cijelu jednu generaciju odbosansčenih Bosanaca koji govore kroatizirani verziju bosanskog jezika s izoštrenim naglaskom na “č” i “ć”.

Što je to ako nije kulturni genocid – kazao je u jednoj emisiji nedavno Tunjo Filipović.

Za koji Haag još nikoga nije osudio. A UNESCO još nije reagovao.

Ovo što je pred Vama, jeste dakle spisak, zločinačkih  ustaških škola u Ustašistanu gdje su Ustaše na svirepi ustaški način, pokušale poustašiti preko pola milijuna Antifašista iz Bosne. No Ćudo Otpora bilo je jače. I pravda je pobijedila.

(Vrhunac te pravde dogodio se 9/11 2001 u SAD-u. No o tome drugi put.)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare