Published On: Sub, ruj 16th, 2017

Uz jake sigurnosne mjere otvoren Oktoberfest

Ni kiša nije spriječila stotine ljudi u Muenchenu da dođu na službeno otvorenje Oktoberfesta, najpoznatijeg svjetskog festivala piva koji počinje u subotu i traje idućih 18 dana.

Očekuje se da će muenchenska godišnja turistička atrakcija privući šest milijuna posjetitelja.

Prosječno se za trajanja pivskih dana popije nekih šest milijuna litara piva i pojede meso više od 100 volova i više od 50 teleta, pišu Vijesti.hr

Oktoberfest je nešto što morate zaslužiti, rekao je Ryan dok je u redu čekao na kiši sa skupinom prijatelja koji su zajedno s njime stigli iz Kanade.

Većina posjetitelja okupljenih u subotu bila je odjevena u tradicionalnu bavarsku odjeću, uključujući “dindrlice” i kožne hlače.

U strahu od terorističkih napada njemačke vlasti pojačale su sigurnosne mjere pa je tako zabranjeno u unositi naprtnjače i velike torbe u prostor sajma koji je ograđen.

Ovogodišnji Oktoberfest trajat će do 3. listopada, Dana njemačkog jedinstva koji se slavi u spomen na ponovno ujedinjenje Njemačke 1990.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>