Published On: Uto, srp 31st, 2018

Uz 70 baklji i zastavu spuštenu sa zvonika svetog Duje, Oliver je otplovio u voljenu Vela Luku

Točno u 19:50 lijes Olivera Dragojevića krenulo je na njegovo posljednje putovanje – katamaranom prema voljenoj Vela Luci, a nekoliko trenutaka prije nego se brod otisnuo prema zalasku sunca, Torcida je sa zvonika svetog Duje spustila zastavu s njegovim likom i zapalila 70 baklji njemu u čast

Najtužnija procesija ikada krenula je u 18:50 iz crkve svetog Frane, praćena pjesmom klape Kontra, preko splitske rive sve do katamarana koji će Olivera Dragojevića odvesti na njegovo posljednje putovanje do voljene Korčule.

Uz lijes omiljenog pjevača svih generacija izmjenjivali su se njegove kolege – prvo su to bili Petar Grašo, Doris Dragović te obitelj Huljić – Ivan, Vjekoslava i Tonči, a onda su uz Olivera, uz njegove vjerne Dupine, krenuli Tedi Spalato, Stjepan Hauser, Tomo Mrduljaš, Zlatan Stipišić Gibonni, Ante Gelo te Alan Bjelinski.

Odmah iza njih, u potpunoj tišini, hodali su njegovi sinovi – Davor, Damir i Dino sa svojim suprugama, čvrsto držeći majku Vesnu za ruku.

Nakon jednosatne procesije, procesija je stigla do gata gdje je uz pjesmu‘Vjeruj u ljubav’ klapa Iskon odala posljednju počast, mnogobrojni Torcidaši na okolnim brodicama, uz sirene, zapalili su baklje i na taj način odali počast.

Nekolicina se njih, u dogovoru s gradskom upravom, popela i na zvonik svetog Duje, spustila zastavu s likom Olivera kako upravlja svojom brodicom i drži baklju u ruci, a baklje su zapalili i oni. Duž cijele rive Torcidaši odjeveni u bijele majice zapalili su 70 baklji za 70 godina života uz poruku: ‘Dok ga truju sile zlaznaj da čuvat ćemo ga mi i slični tebi. Adio pape!’ te uz ‘Moj galebe’ i vjerojatno najljepši zalazak sunca u Splitu, lijes je stavljen u katamaran i krenuo prema Vela Luci na posljednji počinak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x