Published On: Pon, ožu 13th, 2023

Uvjetna zatvorska kazna mostarskom odvjetniku, financijski oštetio klijenta

Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) u Širokom Brijegu je u prvostupanjskom postupku dokazalo krivnju optuženika Predraga Mišića iz Mostara zbog kaznenog djela zloupotrebe povjerenja te mu je presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu izrečena uvjetna osuda i utvrđena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci s rokom provjeravanja od dvije godine.

Predrag Mišić se tereti da je u vremenskom razdoblju od 2013. do 2018. kao odvjetnik I. S. iz Mostara, zastupajući njegove interese u postupcima naknade štete, zloupotrijebio dato ovlaštenje.

Presudom Općinskog suda u Mostaru I. S. je na ime naknade štete dosuđen iznos od 3.616,43 KM koji je odvjetnik Predrag Mišić primio na svoj račun. O tome nikad nije obavijestio I. S. niti mu je ikada predao primljeni novac, već je jedne prilike njegovom ocu B. S. na ruke dao iznos od oko 2.500 KM, a ostatak zadržao za sebe, navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva.

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić.

Presuda je nepravomoćna i stranke imaju pravo izjaviti žalbu o kojoj će odlučivati Županijski sud u Širokom Brijegu./HMS/

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare