Published On: Pon, stu 26th, 2018

UVIJEK U DOBROME DRUŠTVU: Bošnjak povezan s džihadistima, koji se zbog toga nalazi na US crnoj listi jako hvali Kosorovu

Alispahić je na US crnoj listi zbog potpore džihadistima u kampu Pogorelica. Kampu koji je zatvorila CIA. Član je SDP-a BIH. Jer je SDP stranka za sve. Pa i za ljude s listi.

Do jučer je bio član DF-a Željka Komšića. Jer je Komšić predsjednik za sve. Pa i za dečke iz Pogorelice.

Bakir ima portal Patria na kojem je danas pohvalio Jadranku Kosor.

Bivša premijerka Republike Hrvatske Jadranka Kosor čestita je 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine, dok je ta čestitka izostala od aktualnih vlasti Republike Hrvatske. “Sretan Dan državnosti dragim susjedima u Bosni i Hercegovini”, napisala je Kosor. Za sada, čestitka je izostala od  vlasti prvih susjeda Bosne i Hercegovine: Republike Hrvatske i Republike Srbije, piše Patria.

Nepoznavanje srednjovjekovne Bosne

U tekstu se navodi i podatak da je BIH u Mrkonjiću priznata u srednjovjekovnim historijskim granicama.
U Mrkonjić Gradu usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih, te ravnopravnost Republike BiH unutar jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.

Granice BIH iz SFRJ nisu granice srednjovjekovne BiH. Cazinska krajina je prema srednjovjekovnim granicama pripadala Hrvatskoj. Kao i još neki dijelovi na Sjeveru BIH.  Livno je duže kroz svoju povijest bilo  pod bribirskom upravom i upravom dalmatinskih feudalaca, a manje pod bosanskim i humskim banovima, kraljevima i kneževima.

Otomanskom okupacijom i islamizacijom katoličkog stanovništva Cazinske krajine nakon nekoliko stoljeća ona postaje dio BIH. No taj prostor nikada prije nije bio dio predotomanske srednjovjekovne kraljevine Bosne.  Bihać je na karti čak zapadnije od Zagreba.

Tvrtkova Bosna jedno vrijeme se proširila na jug. Humski kneževi su osvajanjem Dalmacije i otoka od Habsburgovaca i Mlečana te krajeve priznali kao Tvrtkove. Kotromanići su tada bili na vrhuncu moći.

No ni tada u naponu najveće snage Cazinska krajina nije bila dio Bosne. U njoj su danas prisutni primjerice habsburški dvorci.  Doduše gotovo pušteni da nestanu.

A jedno vrijeme Bihać je bio i hrvatski kraljevski grad.

Porijeklo stanovnika Cazinske krajine i stanovnika srednjovjekovne BIH naprosto je potpuno drugog korijena. Ma kako god da se oni danas izjašnjavali, što je njihovo pravo.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare