Published On: Čet, srp 29th, 2021

USŽ gubi 1000 osnovaca godišnje! U čuvenu gimnaziju ove godine se upisalo samo 37 učenika…

Na godišnjoj razini, u prosjeku, USŽ gubi oko 1000 osnovaca. Stotine i stotine obitelji su u tom periodu napustile u Krajinu i BiH, a i stotine parova se ne odlučuje za zasnivanje i širenje obitelji.

Nedavno smo svjedočili još dvjema šokantnim informacijama iz Cazina: u čuvenu cazinsku gimnanziju se upisalo samo 37 učenika, a u centralnu školu Cazin 1 samo 28 učenika, piše Krajina.ba.

Ovo su bolne brojke i pokazuju stvarno, politički ‘nenašminkano’ stanje i rezultat vladanja u Cazinu i cijeloj Krajini. Nikakav PR, reklame, niti napadno prikazivanje napretka ne može zamijeniti ove bolne brojeve koji govore više od milijun riječi vladajućih stranaka, gradonačelnika, premijera i zastupnika, razočarano dodaje spomenuti portal.

Skupština USŽ-a nije uopće niti razmatrala ovaj Izvještaj, a vladajuća stranka i elita u Cazinu se na zahtjev i okupljanje roditelja u baš toj centralnoj školi Cazin 1, u kojoj je tek 28 učenika upisano, odredila tako što je učinila sve da spriječi i mirno okupljanje roditelja koji su najavili da žele uputiti javni prosvjed protiv gradonačelnika Ogreševića i gradske uprave, kao i uprave i izvođača radova na ovoj školi koji su kadrovi i bliski gradonačelniku Cazina, a koji su najodgovorniji za probijanje rokova, skupe i preplaćene radove i onemogućavanje da djeca mjesecima nastavu obavljaju u svojoj školi, nego su morali ići u okolne, područne škole.

Sva ova politika koja je gušila i guši razvoj i slobodu našega grada i Krajine snosi i najveću odgovornost za ove katastrofalne i tužne brojke koje pokazuju prazne klupe, škole, ulice i naselja u Cazinu i cijeloj Krajini, zaključuje krajina.ba.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x