Published On: Sri, sij. 24th, 2018

Usvojeno: Široki Brijeg za svako novorođenče daje 500 KM

U Širokom Brijegu u utorak je, pod predsjedanjem predsjednika Gradskoga vijeća Vinka Topića, održana 13. sjednica Gradskoga vijeća.

Na sjednici su bili nazočna 24 vijećnika, koji su jednoglasno usvojili zapisnik s prethodne sjednice.

Odluka o pravu na jednokratnu novčanu potporu za novorođeno dijete na području Grada Širokoga Brijega usvojena je jednoglasno. Proračunom Grada Širokoga Brijega za 2018. godinu planirana su sredstva za provođenje ove Odluke. Također, za provođenje Odluke nadležan je Centar za socijalni rad Široki Brijeg i Grad Široki Brijeg. Visina jednokratne novčane potpore iznosi 500,00 KM za svako novorođeno dijete. Ovom odlukom se utvrđuju visina sredstava, korisnici, uvjeti za odobravanje, postupak odobravanja i način isplate, a može se pronaći na sljedećoj poveznici.

Jednoglasno je usvojena Odluka o sudužništvu za kreditno zaduženje JKP ČISTOĆA d.o.o. Široki Brijeg, za koje je Gradsko vijeće na 11. sjednici donijelo Odluku o davanju suglasnosti za kreditno zaduženje.

Utvrđena je konačna prosječna građevinska cijena na području grada Širokog Brijega iz prethodne godine (2017.) u iznosu od 1.000,00 KM.

Usvojena je Odluka o proširenju gradskoga groblja Mekovac. Riječ je o proširenju najvećega širokobriješkoga groblja na njegovoj istočnoj strani parcele prema urbanističko-tehničkim uvjetima, a razlog je evidentna potreba i potražnja. S obzirom na to da je JU “Coming” nadležan za uređenje i proširenje gradskoga groblja Mekovac, isti se obvezuju da osiguraju potrebnu dokumentaciju i ishode potrebne dozvole te provedu postupak javne nabave za izvođenje planiranih građevinskih radova.

Odluka o građevinskom zemljištu u državnom vlasništvu usvojena je jednoglasno, a takvim se određuje parcela označena kao k.č 1836/3 k.o. Mokro po novoj izmjeri, odnosno k.č. 1/393 k.o. Mokro po staroj izmjeri površine 149 m2.

Odluka o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom Zoranu Kraljeviću, sinu Ivana, iz Mokroga i Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist Ivana Cvitanovića, sina Mariofila, iz Buhova i Marina Brekala, sina Milana, iz Širokoga Brijega usvojeni su jednoglasno.

Rješenje o razrješenju Irene Knezović s dužnosti člana Upravnog vijeća JU “Coming” zbog podnošenja ostavke usvojeno je jednoglasno.

Jednoglasno je usvojen program rada Gradskoga vijeća Široki Brijega za 2018. godinu. Također, jednoglasno je usvojeno i Izvješće o realizaciji programa rada Gradskog vijeća i stalnih radnih tijela za prošlu godinu, priopćeno je iz Gradske uprave Širokoga Brijega.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer