Published On: Čet, pro 23rd, 2021

Usvojen proračun HNŽ-a; uvećana sredstva za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije danas je, na 11. izvanrednoj sjednici usvojila Proračun HNŽ u iznosu od 264.948.520 KM i Zakon o izvršenju Proračuna HNŽ za 2022. godinu.

„Ovogodišnji Proračun donosimo u svjetlu pandemije, te globalne zdravstvene i gospodarske krize. Unatoč tomu, uspjeli smo očuvati stabilnost javnih financija, zadržati postojeće razine prava, ali i razvojnu dimenziju kroz planiranje sredstava za poticaje i potpore. Uvećali smo sredstva za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, te ćemo uskoro potpisati Sporazum s Gradom Mostarom putem kojega izdvajamo skoro 8 milijuna KM za Zračnu luku Mostar. Također, ostajući ustrajni u našem cilju da budemo Vlada cijele Županije, podržavamo strateške projekte jedinica lokalne samouprave, te brojne aktivnosti u obrazovanju, športu, kulturi i drugim područjima bitnim za cjelokupni razvitak. Predviđena su i potrebna sredstva za ispunjavanje obveza vezanih za kolektivne ugovore sa sindikatima korisnika Proračuna,“ kazao je Herceg.

Također, dana je suglasnost na Izmjene i dopune Financijskog plana za 2021. godinu, Financijski plan i Odluku o izvršenju Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ za 2022. godinu, te Financijski plan i Odluku o izvršenju Financijskog plana Fonda za zaštitu okoliša HNŽ za 2022. godinu.

Uz to, usvojen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Arpad
Arpad
7 mjeseci prije

Bravo. Odlično.