Published On: Ned, svi 23rd, 2021

UŠTEDILO SE: Sarajevo večeras vrvi od šetača, kafići i ljetne bašte prepuni gostiju

Toplo svibanjsko predvečerje izmamilo je brojne građane Sarajeva da prošetaju ulicama tog grada kojeg oni iz nekog razloga zovu “bh prijestolnicom” te da posjete neke od brojnih lokala koji su ponovo otvorili svoja vrata za goste.

Nakon perioda lošijeg vremena  nastupilo je zatopljenje tako da su građani iskoristili subotnju večer za šetnju i druženje.

Sarajevske ulice su pune šetača, što je zabilježio i objektiv fotoreportera. Mnogi se od šetnje odmaraju u brojnim sarajevskim ugostiteljskim objektima čije su ljetne bašte, nakon dugotrajnog perioda lockdowna, ponovo u funkciji.

Sudeći prema stanju koje smo zabilježili na sarajevskim ulicama građani su se zaželili izlaska iz kuće i povratka normalnom životu.

No, treba napomenuti da epidemija još nije okončana i da se i dalje mora voditi računa o mjerama, izbjegavati gužve i držati distancu.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>