Published On: Fri, Sep 18th, 2020

USTAŠKA VERZIJA ŠEŠELJA, KOJA JE HUŠKALA NA SRBE, U STRAHU OD POTJERNICE ZA RATNE ZLOČINE: “Srbi su najveće žrtve rata u Hrvatskoj, prašinu na opancima ne mjeriti više…”

Preplašeni samodeklarirani Ustaša, trojanski konj Društva Antifašista, počasni građanin Sarajeva, uz Blaža Kraljevića, Stjepan Mesić izjavio je da su Srbi najveće žrtve rata u Hrvatskoj, uključujući one koji su bili lojalni toj zemlji, radili svoj posao ili je branili.

Taj licemjerni gad, nikad procesuiran za ratna huškanja na Srbe, iako se i danas pamti njegova izjava da “iz Hrvatske mogu ponijeti tek onoliko hrvatske zemlje koliko stane prašine na  njihovim opancima” nikada nije proceusiran u Haagu za zločine ratnog huškanja. A ta rečenica nije bila bilo što. Bila je uvod upravo u progon lojalnih Srba, naseljenih u urbanim centrima Hrvatske. Paralelno nako što se proglasila Krajina, netko je morao potpaliti Hrvate širom Hrvatske, da po njoj organiziraju Bartolomejske noći za Srbe. Koji su živjeli po centrima gradova Dalmacije i Uže Hrvatske. Bio je to upravo Stipe Mesić. Tuđman nikada nije huškao narod na Srbe takvim rečenicama, jamčio im je konstitututivnost i pozivao da ostanu lojalni hrvatskoj državi. Ovaj im nije dao šansu. Nahuškao je ono najgore od hrvatstva na njih.

Mesićeve rečenice u srpskoj izvedbi, o Hrvatima nije izgovarao ni Šešelj u Srbiji.

Mesić će poslije toga u Australiji izjaviti da su Hrvati pobijedili i 1941 a postoji i njegov snimak u kojem tvrdi da je Jasenovac bio obična gimnastička dvorana.

Hercegovci ga pamte i po huškačkim govorima na Širokom gdje se došao “pokrstiti” a potom je postrojavao jedinicu najodgovorniju  i za Dretelj i Heliodrom. Onu koja će protjerati “svemoćnog” Praljka iz Hercegovine i godinama nakon rata zavoditi teror i po hrvatskim kućama i tvrtkama .

Svjestan da mu zbog uloge huškanja u Hrvatskoj i onoj u BIH prijeti Haag , postao je kao i Blaškić najvjerniji sluga tog šerijatskog suda. Suda za ratne zločine. Sve osim džihadističkih. On puna dva mandata izdaje Hrvatsku i Hrvata a građanska ljevica u RH to honorira. Rezultat je što? Hrvatska koja je punila svoje hotele bošnjačkim izbjeglicama, presuđena je za nasilje nad Bošnjacima. Eto koliko je skupo plaćena Mesićeva koža. I njegov strah.

Sada pred kraj života, u zagrljaju s Jadrankom Kosor, kradljivicom srpskih stanova, valjda je osjetio potrebu da se malo udalji od bošnjakofelacionizma. Najraširenijeg političkog pokreta u NGO Hrvata.

Pa tako izjavljuje:

“Stvorena je atmosfera da su najveći neprijatelji Hrvatske svi Srbi. Mislim da se takva atmosfera pomalo mijenja nabolje”, rekao je Mesić za frankfurtske Vesti.Dodao je da se nada da će i odlazak predstavnika Srba u Hrvatskoj Borisa Miloševića u Knin 5. kolovoza, na proslavu godišnjice operacije “Oluja”, pomoći Hrvatima da shvate da Srbi “nisu ni problem ni opasnost za Hrvatsku”.”Da bi se u tome uspjelo, Hrvatska mora da se dodatno otvori i to prije svega prema Srbiji. Ona to treba  uraditi bez zadnjih namjera, bez kalkulacija”, naveo je Mesić.

Nadamo se da Srbi u Srbiji pamte tko je bio njihov ključni dželat, tko je kasapio svaki pokušaj dijaloga i tko je suodgovoran za njihovu tragediju. Te da će Tužiteljstva u Srbiji ili pak Srpskoj podići optužnicu protiv ovog ustašopitekusa. Ma koja god “Velika sila” stajala iza njega.

Usput budi rečeno nit Turska nit Sarajevu nisu nikakva sila. Amerikanci neće stajati iza ustaše. Slobodno ga uzmite. I ne vraćajte ga. I Jadranku ako može.

 

Napomena: Većina medija u Srbiji ne razumije da ideja ustaštva, srbofagije, nije toliko opasna na hrvatskoj desnici (HSP je stranka ustašoida s IQ-om manjim od 70). Prava ustaška ideja skrila se na ljevici. Samo si postavite pitanje tko je u RH ustao protiv ideje o zajednici srpskih općina, projektu koji bi osnažio povratak hrvatskih Srba, povijesne sastavnice Hrvatske, neodvojive od nje,  i tako praznoj Lici dao novi gospodarski zamah? – Bio je to HNS točnije saborničica Vesna Pusić, herself.