Published On: Mon, May 20th, 2013

Ustaški grafit i prijeteće poruke na vratima Radija Imotski

IMOTSKI – Na ulazu u prostorije Radio Imotskog jutros je, nakon emisije o nedjeljnim lokalnim izborima u Hrvatskoj koja je emitirana do ponoći, osvanula prijeteća poruka: “Ili budite normalni ili vas neće biti.”
Nakon obavljenog policijskog očevida, uredništvo Radio Imotskog oštro je osudilo napad na slobodu medija bilo koje vrste pa tako i sadržaj ovog grafita koji, kako se navodi, više govori o autoru poruke nego o ovom mediju.
“Smatramo da korektno obavljamo svoj posao, a ovaj grafit, bez obzira s čije strane dolazio, govori o još uvijek, kod nekih nedozrelom razini demokracije i uvažavanja različitih mišljenja. Na nama ostaje da i dalje korektno, objektivno i pravovremeno pratimo sva zbivanja u Imotskom i Imotskoj krajini “, navodi se u priopćenju.
Oglasilo se i Hrvatsko novinarsko društvo, koje je pozvalo policiju da učine sve da pronađu osobe koje su na ulazu u prostorije radija Imotski ispisale prijeteći grafit: “Ili budite normalni ili vas neće biti”, s ustaškim slovom “U” i križem iznad njega.
“Riječ je o izričitoj prijetnji uredništvu i novinarima Radija Imotski na koju je već jutros direktor i glavni urednik Svetimir Mrkonjić odgovorio priopćenjem da ih taj incident neće pokolebati da i dalje služe objektivnom informiranju javnosti a HND im u tome pruža potpunu podršku”, navodi novinarsko udruženje , prenijela je agencija Hina.