Published On: Ned, lip 19th, 2016

USTAŠKE ZASTAVE, KELTSKI KRIŽEVI…: Uefa se poslije utakmice s Češkom neće baviti samo bakljama i tučnjavom

Huligani opet ispisuju najgore stranice hrvatske nogometne povijesti. Po tko zna koji put opet su pokvarili raspoloženje mnogobrojnim istinskim zaljubljenicima u nogomet.
U 86. minuti utakmice između Hrvatske i Češke na Europskom prvenstvu ostvarili su se strahovi o mogućim neredima navijača i prekidu utakmice. Prvo su na travnjak bačene baklje, potom i topovski udar, a sve je eskaliralo tučnjavom na tribinama.
PRIJETNJE SE OSTVARILE, HULIGANI DIVLJALI: Bacali baklje, tukli se, prekinuli utakmicu…
Europski nogometni savez (UEFA) pokrenuo je odmah disciplinski postupak, a Hrvatsku zasigurno čeka teška kazna.
Kako doznajemo, u Uefin zapisnik neće uči samo navedeno. Naime, na tribinama je viđeno mnošto toga – ustaške zastave i znakovlje, keltski križevi i još štošta, ne samo pirotehnika. Sve to ulazi u FARE-ovo izvješće koje se predaje večeras Uefi.

Čačić i navijači ogorčeni
Izbornik Ante Čačić, kao i svi igrači silno su osudili su ponašanje onih koji sebe zovu navijačima, a to zapravo nisu.

“Oni koji su izazvali prekid sad se vjerojatno smješkaju u svojim foteljama, a mi se sramotimo. Sve je to već viđeno i ne znam zašto se to već nije sankcioniralo. Uništen je trud onih koji s ponosom nose hrvatski dres”, kazao je Čačić.
“Mi smo ovdje došli igrati nogomet, a ne da nakon utakmice moramo pričati o ovim stvarima. To je ono što me još više žalosti. Vodili smo 2-0, a na koncu je završilo 2-2. Trebali smo završiti utakmicu u našu korist, ali opet na kraju nismo izgubili,” kazao je Mandžukić.

Izbacit će nas Eura?
Mnogi sada strahuju da bi Hrvatska mogla biti izbačena s Eura.
“Nisam o tome uopće razmišljao. Svakog od nas je ovo pogodilo jer smo se svi do jednog bacali na glavu i prvu utakmicu i večeras protiv Češke. I onda netko dođe i napravi ovako nešto. Mislim da to nismo zaslužili,” rekao je razočarani Mandžukić.

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković kazao je nakon utakmice protiv Češke kako je HNS imao dojavu da će doći do bakljade u 85. minuti utakmice te da je zato francuska specijalna policija ušla na stadion i ogradila tribinu s našim navijačima.

Kako bilo, iz Uefe su potvrdili kako je pokrenut već drugi disciplinski postupak protiv HNS, a na ovom Euru. Uefa je pokrenula postupak protiv hrvatske reprezentacije i zbog događaja u Parizu. Tada je razlog bio korištenje pirotehnike te utrčavanja navijača na teren.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>