Published On: Pet, srp 29th, 2016

Usred Stoca je mahao nožem, prijetio i uzvikivao ‘Allahu ekber’, raspitivao se tko je Hrvat a tk Bošnjak..

Stolačka policija uz dosta muke i napora uspjela je svladati čovjeka, koji se dovezao automobilom njemačkih registracijskih oznaka, koji je priredio višesatni kaos na ulicama ovog grada. Svojevrsna drama, koja se može gledati samo na filmovima, uznemirila je mještane Stoca. Muškarac dobi između 40 i 45 godina krenuo je ulaziti u kafiće i raspitivati se tko je Hrvat, a tko Bošnjak. Očevici su za 24sata.info ispričali kako je kod sebe imao veliki nož.

Dan ranije isti je čovjek ulazio u stolačku poštu gdje je kupio karticu s bosanskim brojem. Kako su ispričali građani Stoca s kojima su novinari 24sata.info razgovarali, kod tog čovjeka vidjeli su “vijač” kako strši iz stražnjeg džepa na njegovim hlačama. Prema neslužbenim informacijama, riječ o muškarcu koji se preziva Kulaš, a koji se odavno nalazi u Njemačkoj. U posljednjih 15 godina nitko ga nije vidio ovdje niti je ijednom dolazio. Stočani koji su bili očevici višesatne drame ispričali su da je čovjek s dužom bradom krenuo redom od kafića do kafića.

Ušao je u kafić u kojem radi mlada djevojka koja se preziva isto kao i on. Pitao ju je gdje su Hrvati, a gdje Bošnjaci. Djevojka se prestrašila i doživjela traumu, rekao je očevidac. Sljedeći se na putu čudnom posjetitelju Stoca našao Enver Morić kojeg je “zalutali gost” presreo dok je Morić bio u svom vozilu.

– I njega je pitao je li Bošnjak ili Hrvat i potom mu je zabio nož u upravljač. Cijelo vrijeme, kako govore očevici, čovjek je ispuštao neartikulirane zvukove i koristio je razne povike, od vjerskih “Allahu ekber” do upućivanja prijetnji vjerskim službenicima Katoličke crkve u Stocu i Islamske zajednice.

– Išao je neselektivno od čovjeka do čovjeka, od kafića do kafića i izražavao agresivnost, mahao nožem koji je držao u rukama. Svoje je vozilo zaustavio nasred ceste ispred semafora i onda je krenuo na policajce, tvrdi očevidac. Uslijedila je munjevita reakcija stolačke policije u trenutku kada je napadač nožem i čašom krenuo prema njima te su ga uhvatili i odveli u prostorije Policijske postaje Stolac.

Proslijeđen je na daljnje postupanje u Mostar, a slučaj će preuzeti MUP HNŽ-a i Tužiteljstvo HNŽ-a./HMS/