Published On: Čet, ruj 15th, 2016

Uspostavljen i SMS servis – građani će moći besplatno provjeriti točno glasačko mjesto

Iz Komisije za provođenje referenduma u Republici Srpskoj (RS) danas su priopćili da su za sve građane RS-a s pravom glasa na referendumu, putem M:TEL mobilne mreže, osigurali besplatno obavještenje o točnom glasačkom mjestu.
Uspostavljeni SMS servis za korisnike M:TEL mobilne mreže bit će aktivan urazdoblju od 15. do 25. rujna 2016. godine.
Građani će ga moći koristiti na način da se u tekst poruke upiše JMBG glasača i SMS pošalje na broj 065/1244, priopćeno je iz ove komisije, prenosi Fena.
Referendum u RS trebao bi biti održan 25. rujna, a referendumsko pitanje je ”Podržavate li a se 9. siječanj obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?”
Podsjetimo, veleposlanici zemalja članica Vijeća za implementaciju mira (PIC), pozvali su vlasti Republike Srpske da ne održe referendum jer je destabilizirajući i podiže političke tenzije, koje nekonstruktivno odvlače pozornost s veoma ozbiljnih ekonomskih i socijalnih izazova pred kojima se BiH nalazi.
Između ostalog poručili su da neće tolerirati bilo kakvo kršenje Općeg okvirnog sporazuma za mir, uključujući, između ostalog, i pokušaje odcjepljenja. Neće biti prekrajanja geografske karte BiH, poručili su veleposlanici PIC-a.
Valja podsjetiti i da se Rusija ne slaže sa zajedničkim tekstom PIC-a jer se, kako kaže ruski Veleposlanik Petar Ivancov, u dokumentu samo prijeti i osuđuje.
Također ni predsjednik Srbije i premijer Tomislav Nikolić Aleksandar Vučić nisu pružili podršku, ali ni na koji način nisu željeli da utječu na promjenu političkih stavova legitimno izabranih političara u RS povodom održavanja najavljenog referenduma o Danu Srpske, koji je najavljen za 25. rujan.
Inače, provođenje referenduma u Republici Srpskoj o 9. siječnju kao danu tog bh. entiteta, koštat će oko tri milijuna KM.
Bljesak.info

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x