Published On: Pon, sij 10th, 2022

Uskoro table na ulazu u BIH koje zabranjuju ironiju, cinizam, satiru, metafore, palabole i jezične hiperbole

Denis Lasić, ministar prometa i veza BIH te granična policija BIH uskoro će kroz zajednički projekt protiv koji se jednim dijelom realizira i  uz sufinanciranje Ureda hrvatskog predsjednika Zorana Milanvića, na graničnim prelazima BIH postaviti upozorenje kojim će se putnike priliskom ulaska u BIH upozoravati da ne koriste stilske figure poput cinizma, metafore, sarkazma, ironije, hiperbole itd.

Odluka je to koja je uslijedila nakon javnog apela Vijeća bošnjačkih intelektualaca “Mustafa Busuladžić”.

Naime Vijeće bošnjačkih intelektualaca “Mustafa Busuladžić”, na svojoj izvanrednoj sjednici raspravljalo je o utjecaju ovih stilskih figura na građane BIH ali i na kmetove, te je zaključeno da niti građani, niti kmetovi kao ni veći dio ovog Vijeća ne razumiju te stilske figure te da ih je potrebno jednostavno zabraniti, budući da dovode do nesporazuma i bespotrebnih rasprava.

“Rasprave i nesporazumi nam trenutno nisu potrebni budući da smo skoncetrirani na sukobe. Na podizanje priče o sukobima, strašenje međunarodne zajednice raspadom BIH kako bismo natjerali Zapad da zaustavi Dodika od pro-daytonske aktivnosti i namjere da dokine postojeće antidaytonske odnose u BIH koje smo mukom gradili i skupo predstavnicima plaćali” – kazao je jedan od prisutnih koji je samo želio ostati anoniman.

Kap koja je prelila čašu doznajemo bila je gostovanje Aleksandra Trifunovića u Zagrebu. U Nedjelju. U 2.

“Onolika mu glava, jedva stane na onu veliku TV u dnevnom boravku, a ne shvata što znači metafora “prvo sapun pa o onda parfem” – bio je jedan od komentara jednog od uglednih intelektualaca, koji je također želio ostati anoniman.

Nakon toga došlo je do opće tuče u Vijeću intelektualaca “Mustafa Busuladžić. Podijelili su se u dva entiteta. Veći entitet jer, veći dio njih, točnije 99% , tvrdilo je da se radi o uvredi Bosne i bosanske rutine održavanja higijene, kojoj sedivi cijeli svijet dok je manji entitet, odnosno 1% od okupljenih  tvrdio da se radi o metafori , kojom je Zoran Milanović kazao da se stvari rade od temelja do krova i da se ne može napreskok govoriti o prostoj građanskoj državi bez da se prije tog urede međuacionalni odnosi među tri BH naroda.

Točnije između dva naroda. Budući da su, kako rekoše u Vijeću intelektualaca M. Busuladžić i sa Hrvatima, manjini od 7%, završili.

Zanimalo nas je što im znači ovo “i” , jel možda aludiraju na Židove no nakon toga smo, mi medijski predstavnici 7% naroda izbačeni iz dvorane. Kao i onaj gospodin kojeg smo nazvali Jedan Posto. Koji je i dalje inzistirao da ostane anoniman.

Hodajući od dvorane Vijeća M.Busuladžić, Titovom u smjeru Vječne  vatre zaustavio nas je jedan Djeda mraz i žicao marku. Jeo je vrući hot dog od janjetine i pio je bezalkoholno pivo.

Iza njega je naišla novinarka N1 i povikala: Vidite li Djeda Mraza cjafiri, vidite li da nisu protjerani,  majku vam vašu Mrš odavde. 

Pokazali smo joj sliku Ramiza Salkića iz Banja Luke i pitali je li on dokaz da Bošnjaci iz RS-a nisu protjerani?

Ali on nije Djeda Mraz – bio je komentar novinarke N1.

Niste ga vidjeli s bradom- odgovorili smo.

Jesam, u ratu je nosio bradu, i uopće ne liči – bila je odrešita novinarka N1.

Kako saznajemo table sa zabranom cinizma i metafora bit će napisane na sva dva BH jezika. I na na oba alfabeta. I ne bi trebale koštati puno.

Natječaj se neće pisati jer se ionako zna tko će dobiti posao . Pitali smo ministra Lasića, jel se boji prijave za korupciju?

Naše Nezavisno Tužiteljstvo je trenutno fokusirano na Srbe, po nalogu Saudijaca i  Amerikanaca, moš radit šta ‘oš – bio je kratak g. Lasić

Napomena: Nadamo se da razumijete da ipod ovog teksta ne trebamo stavljati nikakve napomene

P.S. Podrazumijeva se da će nakon uvođenja ovih tabli gđi. Sanji Vlaisavljević biti zabranjen ulazak u zemlju

 

 

 

guest
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Derim
Derim
1 godina prije

SDA BOT: Negiranje genocida i uzepea nije nikakva sloboda govora,ne baljezgajte gluposti.

Last edited 1 godina prije by hakuna matata
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Derim
1 godina prije

Zaboravio si spomenuti i glavosječe

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Derim
1 godina prije

Koji je to samo UZP Hrvata bio nad nenama, dedama, hanumama i muslimanskoj dječici od Makarske do Poreča? Strpati jadne muslimane u hotele pa ih udaraj halal doručkom, ručkom, večerom. I tako nekoliko godina. To je neviđeni UZP. P vam M nezahvalna i pokvarena, kako vas samo nije sramota Hrvate nazivati UZP-eovcima.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Derim
1 godina prije

Kakve to veze ima sa gore napisanim tekstom.
Jedini cisti genocid koji se dogodio u BiH je pohod islamista na selo grabovica,a uzp je napad ti istih dzihad ratnika na enklavu srednja Bosna-lasvanska dolina.
To su cinjenice,vi ste platili sudije u Hagu da dobijete ove presude,ali dzaba ti je raja zna sta je na ovim prostorima bilo u ratu.

HVO
HVO
1 godina prije

Uvjek treba podržavati slobodne i neovisne medije ali većeg šupka i fejkera od ovog Trifunovića odavno nisam vidio.

Što se tiče ‘prvo sapun pa onda parfem’ zna se točno na što je Milanović mislio, prvo poštovat potpisano (Dayton) pa tek onda pričati o novim oblicima uređenja.

Ali frustrirana i radikalizirana krezubu SDA rulju i službena Baščaršija živi od spinovanja i sijanja među etničke mržnje, to im je cijeli smisao postojanja.

Da je Milaović rekao ‘prvo treba osnovnu školu završit pa onda u srednju’ siguran sam da bi ga Đihadlije optužile da ih naziva glupim.

U Trokutu uvjek cirkus.

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
1 godina prije

Nije prvi niti vjerojatno zadnji pokušaj opstruiranja moje jedine domovine Hrvatske Zajednice HercegBosne🇭🇷®️

Troskok
Troskok
1 godina prije

Al’ je Poskok u posljednje vrijeme loš.

Troskok
Troskok
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
1 godina prije

Los odabir tema. Ne znaš sta bi napisao u komentar. Osim da uvrijedis nekoga

Legionar
Legionar
1 godina prije

Jebali vam Mater, Uzepeovci , okreni se Dodigu , ali sta vas briga Muslimane, važno je na Hrvate Udarati polako bliži se svemu kraj, avi Talibani nazad U Rezervat!

Šahbaz
Šahbaz
Šta ti kažeš na ovo?  Legionar
1 godina prije

Izdajnik u ratu i saveznik neprijatelja je opasniji od neprijatelja…