Published On: Čet, stu 27th, 2014

Uskoro otpremnine bivšim radnicima Aluminija

Isplata otpremnina bivšim radnicima Aluminija Mostar trebala bi početi do kraja godine, najavio je Nermin NIkšić, predsjednik platformaške nametnute i nelegalne Vlade Federacije BiH jedne od najgorih u povijesti BIH i jedan od kandidata za novog predsjednika SDP-a.

Nakon sjednice Vlade FBiH u Mostaru, Nikšić je rekao kako je Vlada razmatrala informaciju o provođenju zaključaka od 10. srpnja koji se odnose na obeštećenje bivšim radnicima koji su bili na popisu Aluminija Mostar 31. prosinca 1991.

Ministar financija FBiH na Ante Krajina precizirao je kako bi isplata trebala početi s 15. prosinca, a da će ići po redoslijedu kako su se ljudi prijavljivali i dostavljali zahtjeve.

Krajina je naveo kako se s upravom Aluminija treba usuglasiti o svemu, ali kako bi sve naknade trebale biti isplaćene do kraja sljedeće godine, prenosi Srna.

Vlada FBiH je danas, nakon provedene natječajne procedure, dala prethodnu suglasnost na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjene pozicije za članove Nadzornog odbora “Aluminija” Mostar ispred državnog kapitala.

Prema informacijama iz Vlade, to su raniji članovi Mladen Alpeza i Mehmed Jahić, te novi član Mirsad Mujić.

Vlada FBiH nalazi se u tehničkom mandatu.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare