Published On: Uto, stu 13th, 2018

Uskoro optužnica za zločine mudžahedina i ABiH u Buhinim Kućama

Nakon što je Haaškom sudu “promaknuo” ovaj masovni zločin, procesuirat će ga domaće institucije

Neće se još dugo čekati da osvane još jedna optužnica za stravične ratne zločinepočinjene nad Hrvatima u središnjoj Bosni jer je dovršen najveći dio predmeta ”Buhine Kuće”, objavio je Večernji list u utorak.

Kako se navodi u vijesti, time će se i pred pravosuđem Bosne i Hercegovine rasvijetliti uloga mudžahedina u posljednjem ratu.

Kako je za Večernji list potvrdio izvor blizak istrazi, poznati su glavni osumnjičeni, osobe koje se sumnjiče za počinjene zločine.

Nažalost, pred sudom pravde teško će se naći i strani borci koji su, nakon što su “završili” misiju u BiH, nastavili svoje zločine diljem svijeta…, objavio je Večernji list.

Zločin za koji još nitko nije odgovarao, dogodio se 9. siječnja 1994. godine, a u tom prigradskom naselju Viteza ubijeno je 36 osoba – 27 civila, djece, žena, staraca te 9 zarobljenih vojnika HVO-a.

Prošlog tjedna uhićeno je osam osoba koje se sumnjiče za zločine u Križančevu selu.

Naime, policijski službenici SIPA-e, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, uhitili su Ibrahima Purića, zvanog Ibro, rođenog 1953. godine u mjestu Dolac, Ibrahima Tarahija, rođenog 1959. godine u Vitezu, Nijaza Sivru, rođenog 1957. godine u Vitezu, Rušita Nurkovića, rođenog 1958. godine u Seošnici, Crna Gora, Almira Sarajlića zvanog Roki, rođenog 1968. godine u Travniku, Šaćira Omanovića, rođenog 1973. godine u Vitezu, Kasima Kavazovića, rođenog 1972. godine u Travniku i Sadika Omanovića, rođenog 1968. godine u Vitezu. Oni se terete za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i ratni zločin protiv civilnog stanovništva, počinjen ubojstvom najmanje 12 zarobljenih pripadnika HVO-a iz Šafradina koji su se prethodno predali i položili oružje, kao i dvije žene hrvatske nacionalnosti, 22. 12. 1993. godine.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare