Published On: Čet, sij 11th, 2018

Uskoro brže od Širokog do Posušja, gradit će se treća traka

Javno poduzeće “Ceste Federacije BiH” d.o.o. Sarajevo organiziralo je javnu raspravu na Nacrt skraćenog akcijskog plana preseljenja za projekt izgradnje trake za spora vozila na magistralnoj cesti M6.1, dionica Posušje – Široki Brijeg (Vranić – Kočerin) u dužini od 4,8 kilometara.

Javna rasprava se održala u Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu, a na istu su pozvali sve zainteresirane subjekte, nevladine organizacije i stanovnike Grada Široki Brijeg i Općine Posušje, kao i naselja koja gravitiraju području namjeravane izgradnje trake za spora vozila na magistralnoj cesti M6.1, dionica Posušje-Grude-Široki Brijeg.

Cilj današnje rasprave je bio davanja prijedloga i sugestija javnosti i uključivanja relevantnih pitanja u završnu verziju dokumenta.

Dokument je izrađen za potrebu Programa modernizacije magistralnih cesta u FBiH prema odredbama Operativne politike 4.12 Svjetske banke koja je jedan od kreditora projekta, prenosi Pogled.ba.

Nacrt dokumenta može se pronaći na službenoj stranici JP Ceste FBiH na i na web stranici Grada Širokog Brijega i Općine Posušje.

Sredstva za realizaciju ovog projekta predviđena su u 2018. godini, a o budućim aktivnostima i nastavku realizacije modernizacije magistralne ceste javnost će biti informirana na službenim stranicama JP Ceste Federacije BiH, Grada Širokog Brijega i Općine Posušje./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare