Published On: Sub, velj 13th, 2021
#3rd | By Desk

UŠAO U LEGENDU: Šesnaestogodišnjak u Golfu bježao policiji

Policajci su krenuli za Golfom i pokušali ga zaustaviti svjetlosnim znancima na službenom vozilu, na što se vozač Golfa oglušio i pobjegao.

Širokobriješki policajci su proteklog četvrtka tijekom uobičajene patrole po gradu uočili automobil VW Golf, bh registarskih oznaka, koje se kretalo većom brzinom.

Policajci su krenuli za njim i pokušali su ga zaustaviti svjetlosnim znancima na službenom vozilu, na što se vozač Golfa oglušio i pobjegao.

Policijski službenici PU Široki Brijeg su navedeno vozilo i vozača pronašli na području Širokog Brijega a izvršenim provjerama u službenim prostorijama PU Široki Brijeg, policijski službenici su utvrdili da je predmetnim vozilom upravljao stariji maloljetnik (navršenih 16 godina života).

U službene prostorije pozvan je roditelj maloljetnika nakon čega je maloljetnik u pratnji roditelja napustio službene prostorije. Po završetku prekršajne obrade PU Široki Brijeg podnijet će na Općinskom sudu u Širokom Brijegu zahtjev za pokretanje rekršajnog postupka protiv maloljetnika koji je počinio opisane prometne prekršaje.

Također, poduzet će se potrebne mjere i radnje da se utvrdi je li netko maloljetniku omogućio upravljanje motornim vozilom, te na taj načinio počinio prekršaj, navedeno je iz policije.