Published On: Sri, lis 10th, 2018

US EMBASSY SARAJEVO: “Izbor Željka Komšića je u skladu s Ustavom i Izbornim zakonom”

Ako u američkom Fordu, ili Windowsima, kupiš njihov proizvod, te firme kao ozbiljne firme daju ti garanciju na taj proizvod. Jamstvo da taj proizvod vrijedi. Dobiješ i uputstvo za rukovanje. Te pojašnjenja o svakom mogućem problemu ukoliko se pojavi. Jamstvo vrijedi godinama.

US ambasada u sarajevu nije ozbiljna firma kao Ford, ili Microsoft. Iako je u daytonskoj zračnoj luci, jasno rečeno potpisnicima, o čemu postoje i stenogrami, da je samorazumljivo što to znači imati Hrvata, Srbina i Bošnjaka u predsjedništvu BIH, US Ambasada d.o.o. tvrtka za konzultantske usluge ne misli tako o ovom američkom proizvodu. Tvrde da pravila uporabe istog ne vrijede a garanciju više ne daju. Predstavljaju li oni uopće US državu?

“Gospodin Komšić izabran je na način propisan Ustavom BiH i Izbornim zakonom”, poručeno je portalu Dnevnik.ba kao odgovor na pitanje je li Komšićev izbor legitiman.

Ovime je zapravo Američko veleposlanstvo u Sarajevo i samo negiralo Daytonski mirovni sporazum u njegov aneks 4 koji je aktualni Ustav BiH. Sam Daytonski mirovni sporazum je, podsjećamo, američko poliitčko čedo.

“Neophodno je da partneri u BiH rade na pronalaženju rješenja u skladu s europskim i demokratskim normama koja jamče kako političku ravnopravnost tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini tako i jednakost svih građana BiH, uključujući i onih koji se svojom voljom ne identificiraju kao pripadnici nekog konstitutivnog naroda”, stoji u pisanoj izjavi koju je Ured za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu.

Ovdje podsjećamo cijenjeno veleposlanstvo da je činjenica da jedan narod u Predsjedništvu BiH ima i dva člana i nelegitimna i nelegalna. Nelegitimna je jer on kao nominalno hrvatski član nema hrvatski izborni legitimitet, a nelegalna je jer je riječ o izbornoj prijevari epskih razmjera.

Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare