Published On: Sri, stu 11th, 2015

URUČILI MU MONOGRAFIJU "MIR VAMA" Posebno izaslanstvo bh. Hrvata se susrelo s papom Franjom

Jutros u 6 sati iz mostarske zračne luke posebno izaslanstvo sastavljeno od predstavnika državnog i crkvenog odbora na čelu s predsjedateljem Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i predsjednikom Organizacijskog odbora za doček Njegove Svetosti pape Franje i kardinalom Vinkom Vinkom Puljićem otputovao je u uzvratni posjet Svetoj Stolici. Izaslasntvo broji skoro 50 osoba iz poliitčkog, društvenog, javnog, crkvenog…života u BiH, piše Večernji list.
Izaslanstvo je sletilo u Rim u sedam sati, dočekali su ih Slavica Karačić, veleposlanica BiH pri Svetoj Stolici, predstavnik Svete stolice i Željana Zovko, veleposlanica BiH u Republici Italiji. Održana je audijencija, privatni razgovor Dragana Čovića, predsjedatelja Predsjedništva sa Svetim Ocem Franjom, te nakon toga audijencija za izaslanstvo Predsjedatelja Predsjedništva BiH, te izravna izmjena darova između Dragana Čovića, predsjedatelja Predsjedništva i Svetog Oca.
U Vatikan je izaslanstvo ponijelo Monografiju o posjetu Pape Franje Sarajevu 6. lipnja ove godine naslova “Mir vama” koja je uručena Svetom Ocu.
Nakon toga održan je bilateralni susret s kardinalom Pietrom Parolinom, Državnim tajnikom Svete Stolice. Pored Čovića na razgovoru su bili Borjana Krišto, Marinko Čavara i Slavica Karačić. Po završetku razgovora razmijenjeni su darovi i održano je kratko obraćanje Čovića i kardinala Svetom Ocu ispred i u ime izaslanstva.
Upriličen je i odlazak ostatka izaslanstva uz vatikansku pratnju na Trg Sv. Petra na Opću audijenciju. Nakon završetka Opće audijencije predviđen je i posjet Papinskom Hrvatskom zavodu Sv. Jeronima. Razgovor s mons. Jurom Bogdanom, rektorom Zavoda i sveta misa. Povratak izaslanstva u Mostar predviđen je danas poslijepodne.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare