Published On: Sri, ožu 13th, 2013

Antonija i Uroš se vole, ali i stide zbog medijske pompe

 
Antonija i Uroš se vole, ali i stide zbog medijske pompe

 
 
Da je ljubav važnija od svega, boje kože, vjeroispovijesti pa i nacionalnosti, o čemu ih prije svega i uče na Koledžu ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru, pokazala je i fotografija na kojoj učenici ove internacionalne škole, mladić iz Srbije Uroš Ranđelović i djevojka Hrvatica iz Širokog Brijega Antonija Kolobarić, obgrljeni srpskom i hrvatskom zastavom, razmjenjuju ljubav poljupcem.

Ova je fotografija za vrlo kratko vrijeme postala megahit na internetu. Između ostalih, prenijeli su je i najpoznatiji svjetski mediji poput američkog “Huffington Posta”, koji je ovaj mostarski poljubac nazvao najhrabrijim gestom ikad učinjenim s obzirom na to da se desio u vrijeme kada su, i 18 godina nakon rata, podjele još u glavama pojedinih ljudi.
Pokušali smo jučer stupiti u vezu s ovim parom, no zbog medijske fame koja se stvorila nakon objavljivanja fotografije poručili su nam da još ne žele izlaziti u javnost s izjavama.
 

Faksimil teksta iz uglednog “Huffington Posta”: Najhrabriji gest ikada  
 
Portparol mostarskog koledža Adla Velagić prenijela nam je da se Uroš i Antonija pomalo stide zbog tolike medijske pompe, pa se ne žele dodatno eksponirati.
– Također su poručili da će svoju priču ispričati kada se malo slegnu svi utisci – kazala nam je Velagić.
Godinu u vezi
Od Uroševih i Antonijih školskih kolega doznajemo da su oni još u vezi te da su se upoznali lani, kada je Uroš stigao u Mostar.
– Antonija ove godine završava školovanje na koledžu, dok je Uroš mlađi godinu od nje i u Mostaru ostaje do 2014. – kazala nam je jučer jedna njihova školska prijateljica.
Na pitanje zbog čega se ovaj ljubavni par odlučio na ovakav gest, učenici nam kažu da su to, vjerovatno, učinili da pokažu kako nacionalizam u 21. stoljeću ne smije biti ničija vodilja.
Podrška iz cijelog svijeta
Podrška zbog ovog čina jučer im je pružena sa svih strana svijeta. Iz Nacionalnog komiteta UWC-a Srbije javno su poručili da Uroš i Antonija trebaju ustrajati u svojoj mladoj ljubavi koja prevazilazi skučenost umova zatrovanih ideologijom devedesetih godina.