Published On: Sri, stu 4th, 2020

MATIJA BABIĆ PJANIĆU PORUČIO DA IDE OPĆITI S KOZAMA: Bošnjački portali na tipkovnicama…

UFC-ov šampion u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov nedavno je na svom je službenom Instagram profilu objavio fotografiju francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, a u objavi je napisao:

“Neka Uzvišeni unakazi lice ovog stvorenja i njegovih sljedbenika koji pod sloganom slobode govora vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimana. Neka ih Uzvišeni ponizi u ovom i budućem životu. Alah je brz i vidjet ćete.”

Mi smo muslimani, volimo svog poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, više nego svoje majke, očeve, djecu, supruge i sve druge ljude bliske srcu. Vjerujte, vratit će im se te provokacije, bogobojazni na kraju uvijek pobjeđuju”, napisao je dagestanski MMA borac, a na kraju je citirao ajet iz sure El-Ahzab.

“One koji Allaha i Poslanika Njegova budu vrijeđali Allah će i na ovome i na onome svijetu prokleti, i sramnu im patnju pripremiti”, stoji u Habibovoj objavi.

Ovu objavu lajkali su između ostalih i Pjanić i Benzema, što je uredniku hrvatskog portala “Index.hr” posebno zasmetalo.

 “Navedeni, počevši od Pjanića i Benzeme, nakon ovog poteza trebali bi biti uvršteni na popis ljudi koji podržavaju terorizam. Najmanje što bi se moralo poduzeti je zabraniti im da se bave sportom u normalnim državama. Žele li biti mudžahedini, postoji solidan izbor država u kojima nakon treninga mogu općiti s kozama. Ovim islamskim ekstremistima ne bi smio biti dozvoljen ulazak u normalne države. Ili se ne čudite što vam njihovi fanovi režu glave po crkvama i sveučilištima”.

alt

Njegov komentar su na Facebooku lajkali brojni Hrvati, a neki od korisnika pozivaju da se Pjaniću i drugim muslimanima u Europi stave čak i bijele trake oko ruke, aludirajući valjda na nacističke metode obračuna sa Židovima uoči početka Drugog svjetskog rata.

alt

Portal Slobodna Palestina, nakon ovog je izvrijeđao Babića a ljude koji su lajkali njegov status, praktički prikazao kao fašiste.