Published On: Pon, stu 12th, 2018

Upute HDZovcima kako odgovarati na debilna pitanja bošnjačkih medija (drugi dio)

Ne znam kako je vama, ali meni kao Hrvatu iz Sarajeva je često neprijatno kada vidim tko me zastupa na različitim nivoima vlasti.

Bude me stid HDZovaca koji gostuju po različitim bošnjačkim TV kanalima a ne znaju odgovoriti na najdebilnija pitanja. Još mi teže pada kada me sutradan moji bošnjački prijatelji zezaju za njihovu glupost. I to s pravom.

Zbog toga ću ovdje napisati prihvatljive odgovore na par debilnih pitanja/tvrdnji na koja pojedini HDZovci ne znaju odgovoriti a koja će mi pasti na um dok ovo budem pisao.

Jasno mi je da je se na dobar dio debilnih pitanja, tvrdnji ili reakcija teško pripremiti jer jednostavno nemaju nikakvog smisla ili logike sem neskrivene mržnje ili pokušaja da se sugovornik ponizi.

Uzmimo kao primjer gostovanje gospodina Milana Sitarskog na (B)FTVu u emisiji Odgovorite ljudima (Bošnjacima). Odmah na početku ga je DFovac napao kako nema pravo razgovarati o datoj temi (popunjavanje Doma naroda FBiH) jer nije diplomirao pravo i nastavio ga ponižavati na isti način kroz cijelu emisiju.

To što ni SDPovac u spomenutoj emisiji nije diplomirao pravo DFovcu naravno nije smetalo. Teško je se na tako nešto pripremiti ali svakako treba imati par “dosjetki” spremno kada u istoj emisiji gostuje bilo tko iz DFa.

Univerzalna reakcija na ovakve vrste provokacija može biti podsmijeh dok dotična osoba govori i ponavljanje kako to što DFovac govori nema nikakvog smisla. Podsmijevanje DFovcu kao da priča najveće moguće gluposti (što veoma često i jeste slučaj) bi ga sasvim sigurno izbacio iz takta i ogolio njegovu mržnju prema političkim predstavnicima Hrvata.

Sa druge strane imali smo odlično gostovanje gospodina Čolaka na (B)N1 kod, prema hrvatskim predstavnicima, standardno drskog Zvonke Komšića.

Gospodin Čolak je argumentirano i smireno odgovarao na debilna pitanja  Zvonke  i putpuno ga razoružao svojim znanjem.

To naravno Zvonkeca neće spriječiti da postavlja slična pitanja na isti debilan način. Hrvati sa Zvonkama jednostavno nemaju sreće. Ne dajite djeci ime Zvonko, Zvonka i slično. Imate lijepo ime Zvonimir.

Evo i debilnih pitanja/tvrdnji kod kojih se još uvijek poneki HDZovac zbuni:

Debilno pitanje/tvrdnja broj 4

„Zašto Željko Komšić po Vama nije pravi Hrvat? Znači po Vama su samo članovi HDZa pravi Hrvati? Tko odlučuje tko je Hrvat? Tko daje taj certifikat?“

Odgovor: „To Vam je odgovoreno već par stotina puta ali nikako da to pojmite. Nitko ne govori da Komšić nije Hrvat nego da ga Hrvati nisu izabrali. Hrvati su svi oni koji se osjećaju Hrvatima bez obzira na religiju, spol, godine, seksualnu opredijeljenost ili sl. ali predstavnici Hrvata su one osobe, bez obzira na religiju, spol, godine, seksualnu opredijeljenost koje su Hrvati i odabrali da ih predstavljaju.

Jedina osoba koja pravi Hrvate konvertite je Željko Komšić iz stranke DF Željko Komšić iz koalicije DF/GS Željko Komšić za kojeg se govori da nosi Waikiki odjeću iz modne linije Željko Komšić. Već dugi niz godina kod njega u kancelariju ulaze osobe koje se osjećaju kao Bošnjaci (vjera im je islam a jezik bosanski), a iz kancelarije izađu kao Hrvati (vjera im je još uvijek islam i jezik bosansk) i zauzimaju veleposlaničke i druge pozicije rezervirane za Hrvate.“

Naravno, smijuljiti se arogantno i igrati se sa brčićima ako ih imate.

 

Debilno pitanje/tvrdnja broj 5

„Vaš prijedlog Izbornog zakona osigurava HDZu da vječno vlada BiH, to je fašizam i neprihvatljivo.“

Odgovor (ovisno o tome tko to tvrdi pa po želji ubaciti stranku): “Slobodno zamijenite svako mjesto gdje piše HDZ imenom svoje stranke i mi ćemo to automatski prihvatiti. Činjenica jeste da Vi želite da Bošnjaci i dalje Hrvatima  biraju predstavnike i to želite i osigurati. ” Ako je sa druge strane osoba iz DFa ili SDPa  možda još dodati: “Vaša logika zaslužuje kompliment, Vi ste jedan od rijetkih u DFu/SDPu koji se može pohvaliti time da Vam je predsjednik stranke inteligentniji od Vas”

Naravno podsmijevati se ako izvučete bilo kakvu reakciju. 

Debilno pitanje/tvrdnja broj 6

„Bošnjaci, za razliku od Hrvata ,nemaju rezervnu domovinu pa je zato toliko brane i vole“

Odgovor: “Hrvati u BiH su gotovo svi i rođeni na današnjem teritoriju BiH i nemaju je namjeru nikome prepuštati. Činjenica je zapravo da se jako veliki broj Bošnjaka iz Srbije i Crne Gore doseljava svake godine u BiH tako da je zapravo suprotno, Bošnjaci su ti koji imaju rezervne domovine u koje se uvijek mogu vratiti ili otići.”

Ukoliko u bilo kojem dijelu rasprave dođe do veoma (u privatnom životu, ne toliko u javnom) česte reakcije tipa „ako Vam je Hrvatska toliko draga slobodno idite“ odgovoriti sa „volim Hrvatsku ali ne idem nigdje iz BiH, ali znate onu, ako neće Muhamed brijegu (brijeg će Muhamedu)…“ Oprezno sa ovim odgovorom jer bi mogli postati nova zvijezda bošnjačkih medija pa samo ovako odgovorite ako imate snažan želudac.

Dosta za drugu turu debilnih pitanja/tvrdnji. Nadam se da će netko od Hrvata što gostuju na (B)N1, (B)TV1, (B)FTV i ostalim bošnjačkim TV kanalima ovo i pročitati pa da sa manje stida pijem jutarnje kave sa svojim bošnjačkim prijateljima.

Pročitajte i odgovore na prva tri debilna pitanja/tvrdnje bošnjačkih medija:

Upute HDZovcima kako odgovarati na debilna pitanja bošnjackih medija

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare