‘Upomoć, policija, prenapušeni smo’: poziv drogiranih planinara zapanjio policajce pa su malo zagrintali na Fejsu; Javnost bijesna, traži da plate spašavanje

Veseli izlet na planinu oteo se kontroli kad su četvorica ljubitelja visina i marihuane shvatila da su toliko napušeni da nisu u stanju sići niz strme puteljke. Stoga su u pomoć pozvali policiju, a dežurnom je operativcu bilo toliko mrsko skoknuti u pomoć drogiranim planinarima da je najprije malo zažugao na službenom Fejsu.

– Nazvali su nas jer su zaglavili na planini nakon što su pušili canabis. Sad moramo u akciju spašavanja s helikopterom i
medicinskim timom. Ostavili su nas bez riječi…

O slučaju koji je nasmijao Veliku Britaniju izvijestio je The Guardian pod prikladnim naslovom ‘Too high’. Kako pišu, avanturisti su se zaputili na najviši vrh na Otoku, Scafell Pike u Lake Districtu. Spasiteljima je trebalo više od tri sata da s planine spuste nestašnu četvorku.

Za to vrijeme pod objavom cumbrijske policije skupila se sva sila kritika na račun takvog neodgovornog ponašanja, a mnogi su poručili da bi bilo pošteno da neodgovorni avanturisti pokriju trošak svog spašavanja.