Published On: Uto, pro 12th, 2017

UOPĆE NE SUMNJAMO DA HOĆE: “Tigar će iz ove bitke izaći kao ponosni bosanski gazija”

Gradski odbor SDA u Bihaću oglasio se priopćenjem za javnost u povodu uhićenja Hamdije Abdića Tigra   i ostalih pripadnika 5. Korpusa Armije Republike BiH od strane SDA Tužiteljstva.

Iz SDA navode da se ne mogu oteti dojmu da su uhićenja usko povezana sa nedavnim presudama Međunarodnog suda u Haagu. Apsolutno se slažemo s njima.

“Pukovnik Armije R BiH Hamdija Abdić Tigar je dokazani patriota, legendarni armijski zapovjednik proslavljene 502.Viteške brigade iz sastava 5. Korpusa, a na posljednjim lokalnim izborima, voljom i podrškom građana, izabran je u Gradsko vijeće Bihaća sa liste Stranke demokratske akcije i svoju ulogu gradskog vijećnika obavlja maksimalno korektno”, navodi se u priopćenju za javnost.

Dalje se dodaje da je SDA ponosna na ratni put Armije RBiH, na zapovjednike i na sve pripadnike Armije, te na časnu borbu za očuvanje cjelovite Bosne i Hercegovine i njenih građana kao i na svoju ulogu i djelovanje u tom razdoblju. “GO SDA Bihać vjeruje u nevinost gospodina Abdića te da će i iz ove bitke, kao i iz onih ratnih, izaći kao pobjednik i ponosni bosanski gazija.

Vjerujemo u pravnu državu i nezavisno i profesionalno pravosuđe u ovom ali i svakom drugom slučaju te očekujemo da će biti omogućen pravičan postupak uz puno poštivanje svih međunarodnih instrumenata za zaštitu ljudskih prava”, zaključuju iz SDA.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x