Published On: Tue, Dec 12th, 2017

UOPĆE NE SUMNJAMO DA HOĆE: “Tigar će iz ove bitke izaći kao ponosni bosanski gazija”

Gradski odbor SDA u Bihaću oglasio se priopćenjem za javnost u povodu uhićenja Hamdije Abdića Tigra   i ostalih pripadnika 5. Korpusa Armije Republike BiH od strane SDA Tužiteljstva.

Iz SDA navode da se ne mogu oteti dojmu da su uhićenja usko povezana sa nedavnim presudama Međunarodnog suda u Haagu. Apsolutno se slažemo s njima.

“Pukovnik Armije R BiH Hamdija Abdić Tigar je dokazani patriota, legendarni armijski zapovjednik proslavljene 502.Viteške brigade iz sastava 5. Korpusa, a na posljednjim lokalnim izborima, voljom i podrškom građana, izabran je u Gradsko vijeće Bihaća sa liste Stranke demokratske akcije i svoju ulogu gradskog vijećnika obavlja maksimalno korektno”, navodi se u priopćenju za javnost.

Dalje se dodaje da je SDA ponosna na ratni put Armije RBiH, na zapovjednike i na sve pripadnike Armije, te na časnu borbu za očuvanje cjelovite Bosne i Hercegovine i njenih građana kao i na svoju ulogu i djelovanje u tom razdoblju. “GO SDA Bihać vjeruje u nevinost gospodina Abdića te da će i iz ove bitke, kao i iz onih ratnih, izaći kao pobjednik i ponosni bosanski gazija.

Vjerujemo u pravnu državu i nezavisno i profesionalno pravosuđe u ovom ali i svakom drugom slučaju te očekujemo da će biti omogućen pravičan postupak uz puno poštivanje svih međunarodnih instrumenata za zaštitu ljudskih prava”, zaključuju iz SDA.