Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

UOČI OBLJETNICE ATENTATA I DALJE ZAMAZIVANJE OČIJU: Devet istražitelja SIPA-e istražuje ubojstvo Joze Leutara

Must Read

Odlukom direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perice Stanića formiran je poseban istražni tim koji je angažiran na predmetu, koji se odnosi na slučaj ubojstva zamjenika ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Joze Leutara.

– Istražni tim trenutno čini devet istražitelja SIPA-e iz različitih organizacijskih jedinica, a isti se po potrebi može proširiti – kazala je glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić Feni.

Uključivanje SIPA-e u istragu ubojstva Joze Leutara zahtijevalo je Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo, od koga je SIPA primila zapovijed tijekom ožujka prošle godine.

Jozo Leutar stradao je 16. ožujka 1999. godine u eksploziji naprave postavljene u njegovom službenom vozilu. Preminuo je 12 dana kasnije u Kliničkom centru Univeziteta u Sarajevu.

Prvobitna istraga, zapravo farsa, je kao glavnog organizatora identificirala Leutarovog vozača Željka Ćosića, koji je tijekom sudskih postupaka vođenih više od dvije i po godine zajedno s drugim osumnjičenicima, pravomoćno oslobođen svih optužbi.

Nakon toga nije bilo nikakvih pomaka u istrazi.

 

Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -