Published On: Pon, stu 11th, 2019

UNIŠTIO MEHTAVOG: Ne mogu zamisliti da ja ili bilo tko od mojih suboraca pocijepa iskaznicu HVO-a. Džaba si svoju cijepao Dragane…

Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Mario Karamatić poručio je danas ministru sigurnosti u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Draganu Mektiću da je “džaba pocijepao boračku knjižicu Vojske Republike Srpske, jer je i dalje samo “Vlah za jednokratnu upotrebu političke saraj-čaršije”.

“Koliko god Mektić misli da je cijepajući ovu knjižicu i ‘boreći’ se za BiH, kako sam reče, a ne za Republiku Srpsku postao ‘patriota’ po mjeri ‘tamnog vilajeta’, odnosno političke saraj-čaršije, uzimam sebi za pravo da mu poručim dvije stvari – ne mogu zamisliti da ja ili bilo tko od mojih saboraca pocijepa iskaznicu HVO-a i džaba je pocijepa Dragane…, nisi njihov i nikada nećeš biti, samo si Vlah za jednokratnu upotrebu”, napisao je Karamatić na svom Facebook profilu, a prenosi Srpska novinska agencija (SRNA).

Karamatić je ocijenio da se granica do koje su Srbi i Hrvati spremni ići kako bi dobili “halal certifikat” od “saraj-političke čaršije” vremenom sve više i više pomjera.

“Danas je Dragan poderao boračku knjižicu VRS-a, vojske i Republike za koju se borio da bi se još malo dodvorio Bakiru Izetbegoviću i paraobavještajnim strukturama SDA i međunarodne zajednice koje ga drže u životu dok Tužiteljstvo BiH ne počne da radi svoj posao, a počet će, prije ili kasnije”, naveo je Karamatić.

On je naglasio da ne manjka Srba i Hrvata koji su vjerno služili “saraj-čaršiji” da bi na kraju od nje bili odbačeni.

Izvor: Srna

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare