Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

UNIŠTEN VIŠEGODIŠNJI TRUD I DOBRI ODNOSI Duraković: Vučić nije dobrodošao u Srebrenicu

Must Read

Načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da premijer Srbije Aleksandar Vučić nije dobrodošao na komemoraciju genocida u tom bosanskohercegovačkom gradu 11. srpnja, ako do tada ne bude povučena optužnica protiv ratnog zapovjednika obrane Srebrenice Nasera Orića.

– On (Vučić) se nudi da dođe jer zna da zbog tog uhićenja, ali i zbog odbijanja Srbije da podrži rezoluciju o Srebrenici ne može biti dobrodošao – rekao je Duraković za list “Danas” od subote, uz ocjenu da se premijer Srbije “služi perfidnim dipomatskim metodama”.

Prema njegovim riječima, Vučiću nitko nije rekao da ne može doći, ali on svojim potezima “sipa sol na ranu” Srebreničanima i Bošnjacima koji žale za svojim mrtvima.

Načelnik Srebrenice je dodao kako je prije uhićenja Orića ponašanje premijera Srbije “išlo u smjeru iskrene katarze”, ali da je taj čin sve vratio “deset koraka unatrag”, i upitao zašto je do uhićenja došlo baš uoči obilježavanja dvadesetogodišnjice genocida.

– Zašto se Vučić time nije bavio poslije 11. srpnja? Ovo je njegova diplomatska igra, reći će – ja imam dobru volju da odem, ali me oni neće – smatra Duraković.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Unblemished Omerta

Finally! That was, I suppose, the first thought that came to the minds of most normal people in Bosnia...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -