Published On: Ned, ožu 14th, 2021

Unatoč rastu brojki građani Austrije za otvaranje ugostiteljstva

Austrijska vlada trebala je sutra razgovarati o mogućem ublažavanju mjera, ali zbog trenutnog rasta brojki novozaraženih do toga neće doći. No, unatoč rastu brojki građani Austrije i dalje su za otvaranje ugostiteljstva. Gospodarska komora Austrije ispitala je oko 2000 građana, a njih 74 posto u potpunosti podržava otvaranje ugostiteljske djelatnosti.

74 posto građana želi da ugostiteljski objekti u potpunosti otvore, odnosno da imaju mogućnost rada i u zatvorenim prostorijama, a ne samo na terasama kako je prvotno planirano. 13 posto građana podržava odluku da se ugostiteljstvo otvori 27. ožujka i to samo za van (terase). 10 posto građana misli kako ovo nije dobro vrijeme za otvaranje ugostiteljstva.

Harald Mahrer, predsjednik Gospodarske komore naglašava kako je ugostiteljima sada potrebna perspektiva te jasan plan koji će voditi do kompletnog otvaranja ugostiteljske djelatnosti. Plan bi treba biti jasan te bi trebao pružiti jasne korake u otvaranju.

Zanimljivo, prema istraživanju Gospodarske komore 67 posto ispitanika smatra da su pristupni testovi korisni za daljnje korake otvaranja, 15 posto misli kako nisu toliko korisni dok ih samo 14 posto ispitanika u potpunosti odbija.