Published On: Sub, ožu 22nd, 2014

Umro glumac Ante Vican

Umro je Ante Vican, poznati hrvatski i bosansko-hercegovački glumac.
Rodio se u Vinjanima Gornjim kod Imotskog 11. lipnja 1926. godine, a kao prvi hrvatski glumac završivši Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu upisan je pod rednim brojem 2. Broj jedan nije se izdavao.
Vijest o smrti Ante Vicana priopćila je njegova bliža rodbina iz Vinjana Gornjih, a Ante je umro u staračkom domu u Grudama.
Vrsni glumac u mostarskom kazalištu imao je i niz zapaženih uloga u domaćim filmovima i brojnim serijama. Između ostalog, dobitnik je i Zlatne Arene za sporednu mušku ulogu u filmu Zrinka Ogreste „Crvena prašina“.
Igrao je zapažene uloge u filmovima Bravo maestro, Magareće godine, Malo misto, Maršal, Čovik i po, Ljubav i poneka psovka, Novo doba, a zapažene uloge imao je i u brojnim domaćim serijama.
Kako prenosi HRT, pokop glumca Ante Vicana bit će u njegovim rodnim Vinjanima Gornjim, kod crkve svetoga Ante, a datum pokopa biti će naknadno priopćen, zbog dolaska njegova sina i kćeri iz Londona, ali i sređivanja dokumentacije, pošto je Ante umro u susjednoj državi Bosni i Hercegovini.