Umrla je Nora Šitum…

Informacija nam je potvrđena i od strane organizatora akcije za prikupljanje pomoći.
Podsjetimo, u samo nekoliko dana građani Hrvatske prikupili su više od 5 milijuna kuna kako bi malena Nora mogla otputovati u Philadelphiju po “novi život”. Otputovala je 7. veljače, a dan kasnije bila je primljena u Wood Centre Dječje bolnice u Philadelphiji. Primio ju je dr. Stephan Grupp, dječji onkolog koji je prošle godine sedmogodišnju djevojčicu Emily Whitehead podvrgnuo prvoj eksperimentalnoj terapiji koja uključuje oslabljeni oblik HIV-a, poznatiji kao spori virus.
No, problemi su počeli tjedan dana nakon dolaska. Nora se osjećala slabo i imala je povišenu temperaturu pa je otkriveno da je “zaradila” trbušni virus koji je harao. Kada se stanje smirilo, 11. ožujka stigla je informacija kako se opet njeno zdravstveno stanje pogoršalo. Njen djed je pojasnio kako su se kod Nore pojavile gljivice koje su uobičajena pojava kod pacijenata koji primaju kemoterapiju, no problem je kada one dođu do mozga kao u Norinom slučaju. Zbog te infekcije Norino liječenje se nije moglo nastaviti.
Samo dva dana kasnije djevojčica je završila na intenzivnoj njezi jer je teško disala i dobila je visoku temperaturu. “Stanje je opasno”, poručili su na njenoj Facebook stranici.
Deset dana nakon toga stigla je vijest o smrti malene Nore.
 
KAKO su objavili na službenoj Facebook stranici, umrla je malena Nora Šitum.  Uz Norinu fotografiju napisali su:
“Na ovu zemlju sam svratio
da ti namignem malo.
Da za mnom ostane nešto
kao lepršav trag.
I zato: ne budi tužan.
Toliko mi je stalo
da ostanem u tebi
budalast i čudno drag.
Noću,
kad gledaš u nebo,
i ti namigni meni.
Neka to bude tajna.
Uprkos danima sivim
kad vidiš neku kometu
da nebo zarumeni,
upamti: to ja još uvek
šašav letim, i živim.”
…Naš anđeo dobio je krila…”