Published On: Ned, sij 7th, 2018

Umrla francuska pjevačica France Gall

Pjevačica France Gall, čiji su je hitovi, uključujući pobjedničku pjesmu na Eurosongu učinili ikonom francuske pop glazbe, umrla je u bolnici u Parizu. Hospitalizirana je početkom prosinca zbog teške infekcije. 

Gall, čiji je otac pisao pjesme za velikane poput Edit Piaf i Charlesa Aznavoura, postala je poznata kao tinejdžerica, uz pomoć legendarnog pjevača i autora Sergea Gainsbourga.

French singer France Gall dies at 70 | Autor: STRfoto: STR

Surađivali su na hitu “Poupee de cire, poupee de son” koja je Luksemburgu donijela pobjedu na Eurosongu 1965.

Pjevačica je drugom polovicom osamdesetih objavila ‘Babacar’, s kojeg dolaze njeni hitovi ‘Ella, elle l’a’ te ‘Evidemment’.

France je bila u dugogodišnjoj vezi s francuskim pjevačem i skladateljom Michelom Bergerom, koji je 1992. umro od posljedice srčanog udara u 45. godini života. S njim je pjevačica dobila dvoje djece, kćer Pauline i sina Raphaela (37). Pauline je umrla u prosincu 1997. od komplikacija uzrokovanima kroničnom bolešću.

foto: Promo

Gall je druga francuska zvijezda iz 60-tih godina prošlog stoljeća koja je preminula u posljednja dva mjeseca, nakon smrti rok zvijezde Johnnyja Hallydayja poznatog kao “francuski Elvis” početkom prosinca prošle godine./Hina/HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>