Published On: Sri, velj 20th, 2013

Umjetnici pokazali veliko srce i donirali djela za Andija i Davida

U maloj galeriji Kosače sinoć je organizirana humanitarna izložba ”HumanitAart”, čime je započelo prikupljanje novčanih sredstava za liječenje šestogodišnjeg Andija Milasa iz Mostara i petogodišnjeg Davida Tarabu iz Viteza.
Umjetnici iz cijele Hercegovine, sa željom da nešto naprave za malog Andija i Davida poklonili su svoja djela kako bi omogućili mališanima nastavak borbe za život.
Poznati umjetnici iz Hercegovine, ali i šire, odazvali su se kako bi svi zajedno napravili jednu dobru stvar, što je ujedno i dužnost svakog umjetnika – biti koristan u društvu i činiti ga boljim”, rekli su organizatori ove humanitarne geste, mr. kiparstvaIvan Bošnjak te akad. graf. Andrej Gvozden.
Izloženo je preko 50 radova različitih autora iz BiH, Hrvatske i regije. Novac prikupljen od prodaje radova ide u fond za liječenje ove dvojice malih boraca.
Jedan od organizatora Andrej Gvozden ističe kako je zadovoljan posjećenošću i prodajom slika.
Ovo je prilika da sa zahvalim svima koji su se odazvali na ovu izložbu i svima koji su kupili djela i tako pomogli ovim mališanima. Zadovoljni smo odazivom, a dosada smo već prodali oko dvadeset slika”, rekao je Gvozden, dodajući kako se nada da će se prodaja slika povećati.
Kako ističe, cijene slika su i više nego pristupačne te se mogu kupiti u pola cijene, što će itekako pomoći mališanima.

Napominjem kako su cijene slika i drugih radova, redom akademskih grafičara i slikara, ali i skulpture akademskih kipara zaista povoljne i mogu se kupiti za upola jeftiniji iznos, a sav prihod ide za liječenje Andija i Davida”, zaključuje Gvozden.
Mali Andi boluje od najtežeg oblika epilepsije, Williamsovog i Westovog sindroma i stanje mu se svakog dana sve više pogoršava. Jedino rješenje koje bi malom Andiju pomoglo jest ugradnja PAG-a koji bi mu uvelike pomogao gutati.
Maleni David Taraba boluje od simptomatske epilepsije, nađena mu je arahnoidalna cista srednje lubanjske jame i postavljena sumnja na kortikalnu displaziju.
Bljesak.info