Published On: Sri, lis 14th, 2020

Umjesto debate Trump i Biden će imati odvojene televizijske nastupe

US President Donald Trump (L) and Democratic Presidential candidate and former US Vice President Joe Biden starts exchanging during the first presidential debate at Case Western Reserve University and Cleveland Clinic in Cleveland, Ohio, on September 29, 2020. (Photo by Jim WATSON / AFP) (Photo by JIM WATSON/AFP via Getty Images

Umjesto nove predizborne debate američki predsjednik Donald Trump nastupit će u četvrtak u gradskoj vijećnici uz televizijski prijenos, a isto će demokratski kandidat Joe Biden učiniti na suparničkoj televiziji, objavili su u srijedu kanali NBC i ABC.

NBC News potvrdio je u srijedu da će organizirati nastup Trumpa, republikanskog kandidata, a ABC News da će biti domaćin Bidenu.

Njih dvojica su prvotno u četvrtak trebala održati debatu, drugu od tri uoči predsjedničkih izbora 3. studenoga.

Trump se međutim povukao iz debate nakon što je povjerenstvo koje ju organizira odlučilo prebaciti je u internetski format navodeći zdravstvene i sigurnosne razloge u jeku pandemije koronavirusa, prenosi Hina.

Trump je bio zaražen koronavirusom i hospitaliziran, premda se čini da se potpuno oporavio te je ovaj tjedan nastavio kampanju.

Nakon što se Trump povukao iz debate, Biden se odmah dogovorio s mrežom ABC. Trumpov tim tada se počeo dogovarati s NBC-om.

NBC je u priopćenju napomenuo da je nakon provedenih medicinskih testova zaključeno da Trump “više ne prenosi virus”.