Published On: Sub, ožu 15th, 2014

UMJESTO DA GLEDA KAKO ĆE POBJEĆI IZ ZEMLJE Mlado Lijanovo prijeti da će izići na ulicu

Mesna industrija Robovlaništvom za boljitak danas je dala jednoglasnu podršku izmjenama Ustava Federacije Bosne i Hercegovine koje je Klub zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH uputio u parlamentarnu proceduru- izjavio je danas dopredsjednik  nelegalni dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH Jerko Ivanković Lijanović, u povodu održane sjednice Glavnog odbora te stranke.

Ovaj čovjek još uvijek nije optužen za gospodarski kriminal, kršenje Ustava stavljanjem vlastitih zastupnika u ropski odnos protuustavnim ugovorima, potplaćivanjem birača i nihovom prevarom, zbog osnivanja fiktvinih tvrtki, pranja novca, pljačke federalnog proračuna sustavom poticaja na principu pola meni pola tebi. Dok se građani  BIH pritvaraju zbog najmanjih prekršaja, Jerko Ivanković Lijanović čest gost Valentina Inzka izgleda da je zaštićen pred zakonom i da mu je dopušteno što drugima nije.

Inače radi se o čovjeku koji godinama krši ljudska i radnička prava svojih uposlenika, koje tjera na svoje politike proteste kršeći im ljudsko pravo na vlastiti politički stav. Poznato je i da mu je nekoliko radnika umrlo zbog neljudskih uvjeta rada u hladnjačama.

Medijsko političko strašilo koje je popljačkalo hrvatske županije u prošlom mandatu  danas se zalaže za ukidanje županija i u vrijeme dok mu konačno prijeti sudski epilog, prijeti ulicom. Kog će na ulicu izvesti Lijan? Radnike koji nikako da smognu hrabrosti i preuzmu mu tvornice u kojima ih izrabljuje ili možda građane Cazinske krajine kojima nije isplatio onih 50KM po glasu koje je obećao prije izbora.

Valentin Inzko Lijanoviću još uvijek nije zabranio bavljenje politikom iako je NSRZB  nešto što bi u Inzkovoj Austriji odavno bilo zabranjeno.

Lijanović inače više nije vlasnik Lijanovići d.o.o. Osnovao je neku novu tvrtku. Tko zna po redu koju. I i dalje uspješno posluje zahvaljuću činjenici da u BIH možeš krasti do mile volje sve dok govoriš ono što zapadni gubernatori naše zemlje žele čuti.

Inače koliki je matematički talent trgovca kobasicama prema njegovom matematičkom izračunu prosjek plaće jednog zastupnika/ministra kako tvrdi Džerko iznosi oko 9000KM. Lijanović naime tvrdi sljedeće: 

”Ukidanje 10 premijera, 95 ministara, 285 zastupnika, 58 izaslanika, predsjednika i potpredsjednika Federacije, da uspostavimo jednodomni parlament sa efikasnom vladom i da napravimo uštede do 500 milijuna KM na godišnjem nivou.

500 milijuna maraka daleko je veći broj od onog koji bi se uštedio gašanjem ministarstava i izaslaničkih mjesta. Pravi trošak županija i to Jerko nekako prešućuje čini javni sektor koji netko mora plaćati. A njega čine policija, sudstvo, zdravstvo, školstvo i socijala. Zanimlnivo je da taj dio namjerno svaki put u priopćenju Džerkinom ostaje izostavljen.

A onda ide najsmješniji dio. Umjesto da strepi od dana kada će mu hercegovački plenum doći s bakljama na Visoku glaavicu Lijanović prijeti izlaskomn na ulicu. Treballo bi nekako da se najavi, kad to misli uraditi. Da se normalni ljudi sklone taj dan s ulice.

Ukoliko se Federalni parlament u roku od mjesec dana ne izjasni o našem prijedlogu za izmjene Ustava FBiH, Glavni odbor Narodne stranke Radom za boljitak će pozvati svoje članove, simpatizere i sve građane koji sa nama dijele mišljenje da se izmjene Ustava moraju hitno donijeti, odnosno smatraju da kantoni moraju biti ukinuti, da organiziramo prosvjede pred Parlamentom FBiH i natjeramo Parlament da se izjasni o ovim izmjenama Ustava”, stoji u priopćenju., između ostalog, Jerko Ivanković Lijanović.

U slučaju prosvjeda, kako je dodao Lijanović, od svih prosvjednika će tražiti da ne pale zgradu Parlamenta jer nikome ne ide u korist da se ponove nemile scene koje su se događale proteklog mjeseca tijekom prosvjeda nezadovoljnih građana.