Published On: Čet, stu 8th, 2018

UMIRE LI STIPE MESIĆ? Sve češće ubacivanje Sarajke NGO Kosor, na njegovo mjesto, znak je da je na izmaku snaga

Jednom davno Stipe Mesić joj se rugao kako iskače iz paštete. Danas, Jadranka Kosor doslovce iskače iz paštete. Tvita se i skita. BIvša HDZ-ovka kao i Mesić. Ona izbačena on izbačen. Nekad zaljubljena u Tuđmana danas u NGO.

Mesić joj se više ne ruga. Jer ovo je neka nova Jaca.

Gostovanje kod čovjeka koji je poručio Kolindi, da ju treba, “strasno, otomanski, izmasirati”

Ova Jaca ne hvali Tuđmana, ona je po međunarodnim sijelima. Rado je viđena gošća u Sarajevu. Prije par dana smo najavili kako je Jaca najvjerojatnija nova nasljednica duboke NGO države na Balkanu. Radi se o projektu koji je nevidljiv no je jači od svih država bivše Jugoslavije koje si vole utvarati da su suverene.

Jasno je iz kojih centara se plaćaju takvi projekti. Ono što čudi kod Jadranke je činjenica da je ona nekada bila takorekuć na prvoj liniji s hrvatskim narodom, dok je Mesić oduvijek bio politički jazavac.

Očito ogorčena žena, lako mijenja stranu. Od kada ju je Karamarko izbacio iz stranke, njen put osvete, kao da je zahvatio širu bazu. Kao da se sveti svima, a ne toj uskoj kliki oko nekadašnjeg HDZ vrha.

Samo izjave oko Komšića govore u što se u samo par godina pretvorila Kosorova:

1.Daje izjave za RSE. Iskače iz svih NGO medija. Smatra da je buka oko Komšića nepotrebna i da Čović i Komšić trebaju sjesti.

„Hrvatska se treba čuvati da bude na bilo koji način označena kao ona koja se miješa u unutarnje odnose BiH, a treba pomoći susjednoj zemlji u sklopu svojih ustavnih obaveza i kao potpisnica Daytona“, kaže za RSE povodom hrvatskih reakcija na izbor Komšića bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

2. Potpuna politička pogubljenost. Sugerira da Čović da legitimitet čovjeku koji je prijetio njegovom narodu dokidanjem ustavnih prava, znajući da je to nemoguće no dodvoravajući se najradikalnijem dijelu Bošnjaka. Za Čovića bi to značilo političku smrt. I izdaju naroda. Kao što je ovo što ona upravo čini. Trajna politička smrt Jadranke Kosor. I konačna izdaja naroda. Naravno da suverena Hrvatska, takvog čovjeka kakav je Komšić treba proglasiti personom non grata. Nismo svi nesuvereni, nismo svi Mesić i nismo svi Kosor.

Ona sugerira da se Dragan Čović i Željko Komšić uzajamno pozovu na razgovor. „Nikome od njih neće pasti kruna s glave, jer uostalom nitko od njih ni nema krunu na glavi, i da se zaustavi taj moguće poguban niz i trend proglašavanja Komšića personom non grata. To ništa dobroga nikome neće donijeti, i u tom smislu državno vodstvo Republike Hrvatske se zapravo trebalo drugačije postaviti.“

 

3. Kosorica jako brzo usvaja doktrinu izgovaranja naručenih riječi. Kao još jedna u nizu hibridnih  govornica nesilica, ponavlja izjave US ambasadorice u BIH, inače žene najzaslužnije za uspon Dodika, kako se što prije mora formirati vlast. Zamislimo kako Jadranka Kosor 90 i neke osvaja vlast u Hrvatskoj, te odlazi na pregovore s koalicijskim partnerima, kad tamo dođe US ambasadorica, klepi je po ušima i kaže joj šta mala ti pregovaraš, mrš u vlast, i jaca se rasplače i kaže , dobro teta ambasadorice. Upravo taj pristup, sluge, koji izdaje svoj narod, i program na kojem je dobio izbore, i radi što kaže US ambasador, Jaca sada predlaže Čoviću. Osnovni teorem Jadranke Kosor je “ako ja i Stipe možemo prodati kožu, zašto ne bi svi Hrvati”

A kakav treba biti odnos službenog Zagreba prema aktualnom stanju u BiH? Ona podsjeća na najnovije izjave predsjednika europskih pučana Josepha Daula, ali i američkog veleposlanstva u BiH koji se otprilike svode na poruku – izbori su završeni,i treba učiniti sve da se formira vlast i da se počne raditi na euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine. Njoj je Hrvatska reakcija oko Komšića miješanje u unutarnje odnose BIH. Kao žena, nije osudila činjenicu da se na Komšićevom skupu pozivalo na silovanje hrvatske predsjednice i nabijanje na kolac hrvatskog lidera u BIH. 

Sramotno je da nekada ponosni radio RSE daje prostor Ustaši Stipi, i njegovim mladim učenicama. Mi smo vjerovali da se radi o antifašističkom radiju i plaho smo razočarani. Nadalje, zašto RSE nije pitao Jacu kog je izbacila iz stana u Splitu? I koje je nacionalnosti bio?

Poskok.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare