Ulice grada Zagreba ovih će dana živnuti zahvaljujući umjetničkom projektu Okolo

Od 20. do 30. kolovoza čeka nas jedinstvena umjetnička šetnja gradom

Umjetnički projekt Okolo ovo je ljeto prvi put otišao na more, ali to ne znači da novo izdanje neće uljepšati i ulice Zagreba. Umjetnički projekt kojem se uvijek veselimo, započeo je prije pet godina u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba za ovu godinu je najavio nove zanimljive prostorno specifične instalacije. U petoj rundi svoj trag će ostaviti likovni umjetnik Lonac, umjetnica Nikolina Ivezić koja se svojim originalnim, prepoznatljivim stvaralaštvom niz godina ubraja u sam vrh hrvatske moderne umjetnosti.

22.08.2020., Zagreb – Marticeva 7. Projekt OKOLO; street art / Marko Gasparic “SLIKAR SUNCA”. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kipar Vitar Drinković, umjetnica koja spaja klasične likovne tehnike i suvremenu tehnologiju Ana Sladetić, kiparica Mia Orsag i daroviti umjetnici mlađe generacije Matej Vuković i Ana Maria Maravić te umjetnice koje djeluju u području dizajna, scenografije i umjetničkih instalacija Stella Leboš, Iva Rodić Novak i Jelena Malenica, ekipa su koja će oživjeti ulice grada Zagreba od 20. do 30. kolovoza. Prošećite gradom i pratite crvenu okruglu oznaku koja uvijek stoji u blizini umjetničke intervencije, a za više informacija bacite oko na Facebook i Instagram.

more recommended stories