Published On: Čet, velj 21st, 2013

ULICE BEOGRADA: Šešelj umjesto Halida

Srpska radikalna stranka (SRS) je u povodu desete godišnjice od odlaska svog lidera, haškog optuženika Vojislava Šešelja, u ovaj međunarodni sud pravde, najavila održavanja skupa u Beogradu. Kako javlja dopisnik agencije Anadolija, aktivisti radikala su ulice u centru Beograda izlijepili plakatima podrške Šešelju

 

Pažnju prolaznika skreću plakati sa Šešeljevim likom postavljeni preko plakata koji najavljuju koncert popularnog pjevača narodne muzike Halida Bešlića.
Poznati bosanskohercegovački pjevač održat će 2. marta koncert u beogradskoj Kombank areni. SRS na plakatima najavljuje da se 24. februara navršava deset godina otkako je Vojislav Šešelj “politički zatočenik Haškog tribunala”.
“Deset godina haške tiranije, deset godina propadanja Srbije”, navela je Srpska radikalna stranka na plakatima oblijepljenim preko plakata za koncert Halida Bešlića. Vojijslav Šešelj, koji se prije deset godina nakon objavljivanja optužnice samovoljno predao i otišao u Tribunal u Hagu, optužen je po 13 tačaka za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Vojvodini.
(Anadolija/md)