Published On: Sub, kol 6th, 2016

UKRAO NAM RIJEČ IZ USTA: “Ni Tuđman ne bi išao na ovakvu proslavu u Knin”

Milorad Pupovac izjavio je da ni bivši predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman ne bi pod ovakvim okolnostima otišao u Knin na proslavu akcije “Oluja”.
I poprilično je u pravu. Par godina karamarkovizacije Hrvatske od desnog mainstream anapravio je civilizacijsko dno. Možda je to i bio Mesićev cilj kad ga je ubacio? Karamarkovizacijom desnice, probuditi ustashy-zombije kako bi komunistički “antifašizam” dobio na smislu?
“Ne vjerujem ni da bi Franjo Tuđman u okvakvim okolnostima išao u Knin. Kad bi i išao, vjerovatno bi napravio pripreme da bi mogao otići, a ovako nešto sasvim sigurno u njegovo vrijeme i pod njegovim vođstvom ne bi bilo moguće”, rekao je Pupovac odgovarajući na novinarsko pitanje da li je spreman da lično ode na proslavu “Oluje” narednih godina.
Pupovac je u Gornjem Selištu kod Gline, gdje su prošle godine ekshumirane dvije masovne grobnice s ukupno 56 stradalih 1995. godine, učestvovao na komemoracija u spomen na ubijene i nestale tokom i nakon akcije “Oluja”.
Okupljeni mještani, predstavnici SNV-a, ambasade Srbije u Hrvatskoj, lokalni i županijski odbornici i zvaničnici, položili su vijence i cvijeće i zapalili svijeće na groblju Svete Ekaterine u Gornjem Selištu

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>