Published On: Sub, ožu 12th, 2022

UKRAJINCI SRETNO! Novalić će konkretno pomoći ukrajinskom narodu

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao se, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, sa otpravnikom poslova Veleposlanstva Ukrajine u Bosni i Hercegovini Serhiijem Miniailom.

Susret je održan na tragu nedavno donesenih izjava u domovima Parlamenta Federacije BiH kojim se osuđuje vojna agresija Ruske Federacije na Ukrajinu.

Između ostalog, zadužena je Vlada FBiH da osigura pomoć izbjeglicama iz Ukrajine, ako dođu u Federaciju BiH, te pruži i humantarnu podršku Ukrajini koju će Vlada FBiH realizovati uz suradnju sa međunarodnim organizacijama i u skladu sa usklađenom vanjskom politikom Bosne i Hercegovine.

Otpravnik poslova Miniailo je govorio o potrebama za pomoć ukajinskom narodu, a premijer Novalić je obećao da će sa kolegama u Vladi Federacije BiH obaviti konzultacije o konkretnoj pomoći koja će im biti pružena.

Premijer Novalić je kazao da narod u Bosni i Hercegovini iskreno suosjeća sa građanima Ukrajine, te da, zbog onog što su i sami prošli tijekom agresije od 1992. do 1995. godine, itekako razumije kroz što sada prolaze Ukrajinci.

Otpravnik poslova Miniailo zahvalio je federalnom premijeru naglasivši da Ukrajincima svaka vrsta pomoći znači mnogo, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
2 mjeseci prije

šta ovaj radi na slobodi ,mamlaz zato razlaz ,svi li su isti.

zoro
zoro
2 mjeseci prije

Frljo jos na slobodi ???

SafetPsychoSaralija
SafetPsychoSaralija
2 mjeseci prije

Glupost ovaplodjena u liku covjeka.

Ritter
Ritter
2 mjeseci prije

Hoće li im ovaj slunto poslati respiratora i moglo bi to ići preko Srebrne maline osposobljene za krizne nabavke. Ili je ostalo hurmi što je ona vreća sala izburgijala od arapa.

Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Jadna majko pomozi svoje mošnje u pojasu Gaze.. I sada je bolje u Ukrajini nego u pojasu lopove mošnjanski😁

Tmujo
Tmujo
2 mjeseci prije

Nije on ništa nego balijski mrcinjak pun stoljetnog
lopovluka i bezobraštine. Uz sve to i priglup.