Published On: Sun, Mar 31st, 2019

UKRAJINA Komičar Zelenskiy osvojio daleko najviše glasova, u drugi krug prošao i aktualni predsjednik, Julia Timošenko ispala!

Komičar Volodimir Zelenskij pobijedio je u nedjelju u prvom krugu predsjedničkih izbora u Ukrajini s osvojenih 30,4 posto glasova te bi se u drugome krugu trebao sučeliti sa sadašnjim predsjednikom Petrom Porošenkom koji je zauzeo drugo mjesto sa 17,8 posto glasova, pokazala je izlazna anketa, prenose agencije.

Bivša premijerka Julija Timošenko na trećem je mjestu s osvojenih 14,2 posto glasova te je eliminirana iz predsjedničke utrke. Drugi krug bi se trebao održati 21. travnja.

Zelenskij (41), komičar bez ikakva političkog iskustva koji igra ulogu predsjednika u popularnoj televizijskoj seriji, vodio je u svim predizbornim ispitivanjima javnoga mnijenja ispred sadašnjeg predsjednika Porošenka i bivše premijerke Timošenko.

VIŠE NIKOME NIJE SMIJEŠNO… Komičar se iz zezancije kandidirao za predsjednika, a mjesec dana prije izbora njegova pobjeda u prvom krugu nije upitna!