Published On: Pet, sij 14th, 2022

Uklonjeni ostatci stare željezničke stanice, postignut i dogovor sa stanarima

Prije četiri dana započeti radovi na uklanjanju ostataka nekadašnje stare Željezničke stanice su okončani, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Grad Mostar je implementator, a Federalno ministarstvo prometa i komunikacija financira ovaj projekt. Privedeni su kraju i imovinsko-pravni odnosi sa sedmoro bivših stanara “Ćirine zgrade” koji će dobiti zamjenske stanove u Mikačića kući koja je u neposrednoj blizini, kao i 400 KM po metru četvornom za uređenje stanova koji su u „Roh bau“ stanju.

Na taj način priča oko zamjene stanova i izgradnje prometnice s četiri prometna traka, u po dva u oba pravca, koja traje više od deset godina konačno bi trebala dobiti sretni završetak./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Pod Orjenom
Pod Orjenom
12 dana prije

Užaš. Nije ni čudo što ništa nemamo, jer sebe i svoju prošlost ne poštujemo.

Spirit
Spirit
Odgovori   Pod Orjenom
11 dana prije

Napkon otputova i austrijski relikt…
Zaozbiljno, nije bilo šanse da se objekat sačuva jer je bio toliko ruševan.

Anonimac
Anonimac
11 dana prije

Sve treba srušiti, što nije dokrajčeno u ratu, treba skršiti u miru, nadam se da sljedeće bageri kreću na zgradu gimnazije, gradskog vijeća pa na stari most… Šta će nam ti oronuli objekti, nek se prave ceste, zgrade betonjare i staklenjare, nek se vrti kapital u džepovima odabranih. Eno i Francuzi planiraju rušit svoje gotičke katedrale i seoske crkve, skupo im održavanje, nitko ne ide u njih, a i imigrante vrijeđa njihova prostorna dominacija. Baš smo škart od naroda, bez trunke samopoštovanja.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Anonimac
11 dana prije

Nevjerovatno, bio sam u Mostaru 05.01. poslom i kao i uvijek u pauzi sa svojim aparatom snimam pomalo, pa tako, po ko zna koji put i ovaj čuveni kolodvor. Mnogo puta najavljivano rušenje, pa potom i “spasenje” zgrade, ali sve do jednom eto nisam ni posumnjao da je poslijednji put slikam. Tu gdje je šestog mjeseca 1910.g. došao i sam Austrijski Car……..