Published On: Uto, stu 9th, 2021

Ukinuta presuda Suniti Hindić

Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu Županijskog suda u Mostaru kojom je Sunita Hindić (23) osuđena na troipolgodišnju kaznu zatvora zbog ubojstva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića (55), javlja Avaz.

Ovom odlukom je određeno i održavanje pretresa u Vrhovnom sudu FBiH.

Odluka je donesena nakon što je 27. listopada u Vrhovnom sudu FBiH održana sjednica na kojoj je razmatrana žalba Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, a koja je, potom, i djelomično uvažena.

Iz Tužiteljstva HNŽ-a su, podsjetimo,  uložili žalbu na presudu koju je Županijski sud u Mostaru izrekao 31. svibnja u ponovljenom postupku i to zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka,  pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o kazneno-pravnoj sankciji.

Naime, iz Tužiteljstva HNŽ-a navode kako postoje dokazi koji idu u prilog tome da je riječ o ubojstvu s predumišljajem. S druge strane, njena braniteljica, odvjetnica Nada Dalipagić, je iznosila je da se radilo o ubojstvu iz nehaja, kako  e to u dva navrata ocijenilo i Sudsko vijeće Županijskog suda u Mostaru.

Hindić, poznata kao fatalna Sunita, iskoristila je zakonsko pravo da se prije pravomoćnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ-a Tuzla, što joj je i udovoljeno te je pritvorsku jedinicu KPZ-a Mostar u kojoj se nalazila od 6. listopada 2019. godine napustila 19. srpnja ove godine.

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubojstvo se dogodilo 4. listopada 2019.godine  u motelu Villa Ivanković u mjestu Buna kraj Mostara. Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65.

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Dunja
Dunja
29 dana prije

Što je dobraaaa… Ko će to sada karati? Šteta što nisam muško!

What'
What'
Odgovori   Dunja
29 dana prije

Dunja… Imas li ti partnera??

Dunja
Dunja
Odgovori   What'
29 dana prije

Imam jarane. Što pitaš? Imam mog tronogog Antu.

Brcak 215
Brcak 215
Odgovori   What'
28 dana prije

Dunja je homic

Dunja
Dunja
29 dana prije

Poskok daj još slika Sunite. Torzo po mogućnosti…

GROF OD ROGACA
GROF OD ROGACA
29 dana prije

OVO ONA PROSTITUTKA, SAD MOZE GLUMIT U 2 DIJELU FILMA PETRIJIN VENAC.

Dunja
Dunja
29 dana prije

Sunitice, ako te opet bude neko dirao dođi dušo kod mene da se malo odmoriš. Ja I moj Ante ćemo sve učiniti za tebe. Čak ćemo napraviti i menaž troa.