Published On: Pet, velj. 8th, 2019
#3rd | By Desk

Ukinuta oslobađajuća presuda Mili Puljiću

Vijeće Odjela I za ratne zločine Žalbenog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine ukinulo je oslobađajuću prvostupanjsku presudu Mili Puljiću za ratne zločine u Mostaru

Kako je priopćeno, uvažena je žalba Tužiteljstva Bosne i Hercegovine te se presuda Suda 16. svibnja 2018. godine ukida i određuje održavanje pretresa pred vijećem Žalbenim odjeljenja Suda BiH.

Protiv prvostupanjske presude, kojom je optuženi Mile Puljić oslobođen od optužbe, žalbu je blagovremeno izjavilo Tužiteljstvo BiH i to zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka, povrede krivičnog zakona, pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja sa prijedlogom da vijeće Žalbenog odjeljenja uvaži žalbu, te preinači pobijanu presudu na način da optuženog oglasi krivim, ili da ukine prvostupanjsku presudu i odredi održavanje pretresa pred ovim vijećem.

Odvjetnici optuženog, dostavili su blagovremeno odgovor na žalbu Tužiteljstvu BiH, sa prijedlogom da Sud navedenu žalbu odbije kao neosnovanu, te potvrdi prvostupanjsku presudu.