Published On: Tue, Jul 4th, 2017

Ukinuta kazna Širokom Brijegu!

Disciplinsko povjerenstvo Nogometnog saveza BiH prije više od mjesec dana odlučilo je kazniti Široki Brijeg zbog propusta u uzvratnom susretu Kupa BiH protiv Sarajeva.

Podsjećamo, Disciplinsko povjerenstvo je odlučilo da se Široki Brijeg kazni s 25.000 KM i sedam utakmica bez nazočnosti publike zbog propusta u organizaciji, podticanja mržnje prema drugim osobama na osnovu nacionalnosti i religije od strane navijača, skandiranja fašističkih slogana, omalovažavanja državne himne, upotrebe pirotehničkih sredstava i distribucije alkohola na stadionu, piše Sportsport.ba.

Iz ovog kluba su se odmah žalili na ovu odluku te su svoju žalbu uputili Prizivnom povjerenstvu NS BiH.

Kako se doznaje, Prizivno povjerenstvo je poništilo prvobitnu odluku Disciplinskog povjerenstva vezanu za kaznu Širokom Brijegu, te je odluku ponovno vratila na razmatranje Disciplinskom povjerenstvu koje će sljedećeg ponovno razmatrati ovaj slučaj.

S tim da obje strane, dakle tužiltelj i Široki Brijeg, ponovno imaju pravo žalbe.

“Održali smo danas sjednicu na kojoj smo razmatrali žalbu Širokog Brijega. Usvojena je njihova žalba, kazne su ukinute i vraćene Disciplinskoj na razmatranje”, izjavio je predsjednik Prizivnog povjerenstva Branimir Maletić./HMS/