Published On: Thu, Aug 6th, 2015

Ujedinjeni europski emirati

Masovne grobnice izbjeglica iz Afrike nisu novost. Na jugu Italije ponekad tako rješavaju problem emigranata Arapa. Nije puno bolje ni kad stignu sjevernije, kad ih se dokopa „zapadna civilizacija“. Dali su i crno ispod nokta da dođu do mjesta gdje im neće raditi o glavi i gdje ih više neće ubijati, a tamo ih se trpa u logore i tretira ih se kao kriminalce. A zapravo samo hoće živjeti kao što su živjeli nekada, prije nego što su Bush, Clinton, Obama, Tony Blair, Angela Merkel, Nikolas Sarkozy i kompanija odlučili dovesti im tzv. plišane revolucije, demokraciju i ostale šarene laže s pomoću kojih su im uzeli prirodne resurse, naftu i dostojanstvo. To je izgovorio Afrikanac na ulazu u Englesku, u tunelu koji vodi u Ujedinjeno Kraljevstvo. Napravili ste nam, veli, ovo što ste nam napravili, sada nas primite kod sebe, jer se s vašim demokratskim promjenama kod nas više ne može živjeti. Tako i jeste.
____________ piše : Veselin Gatalo / pogled.ba 
Sva ta zapadna bratija je htjela, barem deklarativno, saditi sekvoje u pustinji i kaktuse usred džungle. Rezultat su milijuni izbjeglica i raseljenih, život u strahu i masovna ubijanja. Ne mogu me uvjeriti da je to bilo za dobro naroda koji sada glavom bez obzira bježe od „demokratskih promjena“. Prije bih rekao da ih u tom kaosu žele opljačkati, što se ne može u uređenim društvima kakve su, manje-više, imali.
Zapravo, tako se ubijaju dvije muhe jednim udarcem. Dobiva se tuđe bogatstvo i eliminira konkurencija. Europa više ne spominje toliko Grčku kao problem, problem su sada ti ljudi s kojima Europljani ne znaju što raditi. Problem Europe je njezin socijalni poredak u kojem se, za razliku od onog u SAD-u, može pripisati neka socijalna dimenzija koju Amerika nema. Zdravstvo, školstvo, socijalna davanja… Francusko besplatno školstvo i zdravstvo su trn u oku onima koji to nemaju a njihov narod bi volio imati. Lakše je uništiti Njemačku i Francusku socijalnu scenu nego takvu napraviti kod kuće. I jeftinije. Samo treba rasturiti arapske zemlje poput Libije, Sirije, Egipta, dodatno napuniti Francusku i Njemačku Arapima i riješen problem. I starosjediocima će ukinuti prava koja ne žele dati došljacima i… mirna Amerika.
A što se tiče dodatnog destabiliziranja, mnogi od pridošlica dolaze s kreditnim karticama, ponekad zlatnim i platinastim. Dolaze u markiranoj odjeći, dobro uhranjeni i s naučenim manirama. Govore jezike zemalja u koje dolaze, znaju se ponašati. I na TV-u se vidi da im nije ni bilo mjesto na brodu s nesretnicima koji dolaze spasiti glavu i dostojanstvo. Oni, za razliku od sirotinje na brodu, idu prema bankomatima a ne u izbjegličke centre. Došli su izdaleka, s namjerom. Ne promijeniti svoj način života nego način života onih kod kojih dolaze. Ima tu i neke poetske pravde, ako smijem primijetiti. I njima su, prije dosta godina, u njihovu Afriku, došli njima strani ljudi, prvo s nevladinim organizacijama a onda i s vojskom, milom ili silom promijeniti njihov način života.