Published On: Ned, lis. 29th, 2017

Ujedinjena Srpska: SzP radije surađuje sa Izetbegovićem nego s narodom RS-a

BANJALUKA – Republika Srpska mora imati usaglašenu politiku, počevši od lokalnih zajednica, Vlade Republike Srpske do izabranih predstavnika srpskog naroda u institucijama Bosne i Hercegovine, što sada nije slučaj, rečeno je na konferenciji za novinare stranke Ujedinjena Srpska.

Marinko Dragišić, odbornik Ujedinjene Srpske u skupštini Grada Banjaluka i koordinator odbornika u Republici Srpskoj istakao je da ta politika nije usaglašena prvenstveno zbog politike koju vodi Savez za promjene, kako na lokalnom tako i na nivou Bosne i Hercegovine.

“Na lokalnom nivou načelnici iz stranaka SzP slabo ili nikako sarađuju sa Vladom Republike Srpske, dok im je na nivou institucija Bosne i Hercegovine milije politiku usaglašavati sa Bakirom Izetbegovićem nego sa Vladom RS”, rekao je Dragišić.

On je rekao da takvu politiku “građani moraju prepoznati i kazniti na sljedećim opštim izborima”.

“Smatramo da je usaglašena politika neophodna Republici Srpskoj, jer bez usaglašene politike na svim nivoima nema narodnog i nacionalnog jedinstva, nema privrednog, društvenog, socijalnog i svakog drugog napretka”, dodao je Dragišić.

Iz Ujedinjene Srpske pozvali su sve “da se urazume, usaglase, sjednu i dogovore, i da počnu raditi na razvoju, a ne na razaranju Republike Srpske”.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer